Witam mam 7 tyg. szczeniaka od zabrania sąsiadki karmię go mlekiem.Moje pytanie brzmi : Czy mogę karmić mlekiem przez 5 dni bo będę kupował karmę?
2.Moge u podawac karmę suchą polaną mlekiem by uniknąć żygania u psa?
Zywienie 7 tyg szczeniaka
-
- Kontakt:
musisz poświęcić 15 minut na to aby przeglądnąć ten dział ( żywienie) . O szczeniakach było pisane dużo rzeczy. Karmienie samymmlekiem psa w tym wieku to zły pomysł , krowim mlekiem jeszcze gorszy. Jeśli chcesz podawać suchą karmę to czemu też ją chcesz polewać mlekiem. Wsyp do miski i niech zwierze ją je. Może dopijać mlekiem, ale jak podasz mu czystą wodę nic się też złego nie będzie działo.
-
- Kontakt:
Kupiłem dziś mu karmę dla szczeniąt,miskę,kość zapachową do gryzienia bo rosną mu zęby tabletkę na odrobaczenie.Po przyjściu z miasta nasypałem mu karmę do miski ale on nie chce jeść no dobra nie chce jeść nie będe mu wpychał , dałem kość zapachową nie chce gryść a kołderkę własną gryzie.Poczekam kilka godzin to może zje karmę i będzie potem gryzł kość,jeśli się nie poprawi to proszę o pomoc.
@Eddit
Nic nie dało proszę o pomoc.
@Eddit
Nic nie dało proszę o pomoc.
Na forum jest więcej osób znających się na żywieniu, ale ponieważ nikt jeszcze nie napisał.. Karmę dla szczeniąt (dobrą, poszukaj na forum, na pewno nie z marketu) można namoczyć troszkę wodą albo polać kefirem lub jogurtem. Ja karmiłam szczenię gotowanym (ryż, kurczak, marchewka gotowana, biały ser) Jeśli piesek jest mały, to koszty nie są duże. Do gotowanego jedzenia trzeba podawać witaminy. Kostka może jest za twarda? Na pewno sie kiedyś do niej przekona. Kocyk i mnóstwo innych rzeczy mały szczeniak będzie gryzł, no bo to szczeniak:) Kup mu zabawkę do gryzienia, polecam gumowe z lateksu, nie winylowe, niektóre szczeniaki lubią pluszaki (moja Ruda je uwielbiała do tarmoszenia), dobrą zabawka jest stary sznur od szlafroka z zawiązanymi supłami lub po prostu miękka ścierka z supłami. Jest super!! Pozdrawiam. M.K
-
- Informacje
-