Luposan Sport Sensitive hipoalergenic.

Dyskuje na temat prawidłowego żywienia psów.

Moderatorzy:Robert A., Jarek

Awatar użytkownika
Robert A.

11 czerwca 2009, 16:57

Zostałem zmuszony przez zdrowie mojego psa do kupienia tej karmy.Z dużym dystansem podszedłem do sprawy,ale miło jestem zaskoczony.Efekty rewelacyjne(qupy twarde,sierść błyszcząca,oczy przestały ropieć).Nie interesowałem się do tej pory karmami sensitive(żaden pies nie był alergikiem) no i mnie dopadło to nieszczęście.Na szczęście metodą prób i błędów(było ich niewiele) dobrałem jak na razie idealną karmę.(2 miesiące pies jest karmiony Luposanem).
Karma bez zbóż,z indykiem i kurczakiem,z ziemniakami tłoczona na zimno w temperaturze max 48C.
To tyle na razie raportu o karmie Luposan.
Minus też jest ,pies pije więcej niż zazwyczaj wody.
OWCZARZ2

11 czerwca 2009, 22:53

Ja swego czasu interesowałem się bardzo Luposanem bo super skład jak za tak przystępną cenę- niestety karma zawiera w swoim składzie kurczaka a to przy moim psie uczulonym na to mięso- ją dyskwalifikuje, oczywiście tylko dla mojego psa.

Ale faktycznie jakość ponad przeciętną:) No i jeśli dobrze pamiętam to chyba fajne paczki 20 kg tej karmy
Awatar użytkownika
Robert A.

12 czerwca 2009, 08:09

TAK pakowany jest w worki 20 kg za cenę 159zł.
Myślałem o Twoim psiaku,ale pamiętam o jego alergii na kurczaka :(
keiko

19 czerwca 2009, 12:13

gdzie można kupić te karmę?

czy ona może być traktowana jako karma typu light?
Awatar użytkownika
Robert A.

19 czerwca 2009, 22:45

Nie może być karmą Light,ale maja także wersję Luposan sensitive Light :)
A kupić ją można tylko przez internet w ......dokładne namiary przez priva
:wink:
Awatar użytkownika
Robert A.

13 sierpnia 2009, 07:14

Niestety mam nie najlepszą wiadomość o Luposanie .- po czasie okazuje się ,że jest to karma bardzo obciążająca żołądek,jest karmą ciężką w dosłownym tego słowa znaczeniu.Owszem poprawia wizualnie jakosć Qup ale pozostawia wiele do życzenia,pies pije ogromne ilości wody.
Te spostrzeżenia wyszły po kilku miesiącach jedzenia przez mojego najmłodszego psa,dodatkowo pies ma początki nadkwasoty ,i siemię lniane zawitało na nasz stół : Wszystko wskazuje na to ,że właśnie po Luposanie zaczyna mieć problemy żołądkowe na dobre.Karma bardzo ciężka,jeszcze nie miałem doczynienia (od 1999 interesuje się karmami suchymi)z tak ciężką karmą i powodującą problemy gastryczne.

Wracam do niezawodnej Nutry Nuggets z jagnięciną .

Tak z biegiem czasu wychodzi na to,że wiele nowoczesnych karm jest przereklamowanych,a ich jakość kończy się na ładnym opakowaniu, marketingu i pięknym opisie,a co za tym idzie i wygórowana ceną.
.Szkoda gdyż w pierwszym miesiącu byłem bardzo zadowolonyz tej karmy,ale ..... już nie jestem. :evil:
OWCZARZ2

13 sierpnia 2009, 19:05

Robert A. pisze:Niestety mam nie najlepszą wiadomość o Luposanie .- po czasie okazuje się ,że jest to karma bardzo obciążająca żołądek,jest karmą ciężką w dosłownym tego słowa znaczeniu.Owszem poprawia wizualnie jakosć Qup ale pozostawia wiele do życzenia,pies pije ogromne ilości wody.
Te spostrzeżenia wyszły po kilku miesiącach jedzenia przez mojego najmłodszego psa,dodatkowo pies ma początki nadkwasoty ,i siemię lniane zawitało na nasz stół : Wszystko wskazuje na to ,że właśnie po Luposanie zaczyna mieć problemy żołądkowe na dobre.Karma bardzo ciężka,jeszcze nie miałem doczynienia (od 1999 interesuje się karmami suchymi)z tak ciężką karmą i powodującą problemy gastryczne.

Wracam do niezawodnej Nutry Nuggets z jagnięciną .

Tak z biegiem czasu wychodzi na to,że wiele nowoczesnych karm jest przereklamowanych,a ich jakość kończy się na ładnym opakowaniu, marketingu i pięknym opisie,a co za tym idzie i wygórowana ceną.
.Szkoda gdyż w pierwszym miesiącu byłem bardzo zadowolonyz tej karmy,ale ..... już nie jestem. :evil:
Bardzo cenne spostrzezenia na temat tej karmy- jestem zaskoczony gdyz kiedys sie nia interesewałem i gdyby nie wersje z kurczakiem pewno bym probowal.
Awatar użytkownika
Robert A.

13 sierpnia 2009, 20:31

Ta sytuacja potwierdza po raz kolejny fakt,że aby ocenić dana karmę potrzeba czasu.
Nie raz ludzie potrafią po kilku dniach podawania opisywać różne rzeczy na temat pokarmu suchego.Jak widać czas i jeszcze raz czas weryfikuje prawdę o produkcie.
OWCZARZ2

13 sierpnia 2009, 23:02

Dokładnie tutaj masz racje, czas jest bardzo wazny....ja po wielu probach dochodze do wniosku ze jednak idealną karmą dla mojego alergika jest Trovet RRD, to chyba była jedyna karma po której wszystko było tip top począwszy od kup, poprzez zachowanie psa, stan jego siersci itd.... Szkoda ze ma tak nieprzyzwoitą już cene za 12,5 kg
Awatar użytkownika
Robert A.

14 sierpnia 2009, 07:09

Zauważyłem,ze miesiąc temu podnieśli cenę na tą karmę Luposan Sensitive sport,chyba zrobiłem reklamę (niechcący) dziadom i sprzedaż wzrosła :wink:
Awatar użytkownika
Robert A.

17 listopada 2009, 20:25

Drugi mój pies kończył karmę Luposan Sport i też zaczyna męczyć się strasznie.Karma bardzo ciężka,męczy żołądek.
ODPOWIEDZ
  • Informacje