Witam,
Chciałam się dowiedzieć jak bezpiecznie mój pies może przejść z jedzenia domowego na suche. Ma w tej chwili rok. Wcześniej jadł już suche, ale drapał się. W tej chwili jest na gotowanym, ale coś mu nie służy : mniej energii i troszkę schudł. Zamówiłam karmę z królikiem, której jeszcze nie jadł. No i nie wiem jak bezpiecznie ją wprowadzić, bo z tego co wiem to mieszanie suchego z gotowanym to raczej nie za bardzo.
z domowego na suche
Dobry temat Ja myślałam ,że b.dobrze karmię psa , przecież podczas wizyt u wet. opowiadałam co mu podaję i zawsze było dobrze . Nigdy nie spotkałam się z komentarzem, że źle jest dawać gotowane i suche O co chodzi ,dlaczego jedno wyklucza drugie
-
Można podawac suche i domowe tylko nie na raz.. np. na śniadanie suche a na obiad domowej roboty i po problemie..
-
Dobrze mówi "misia123456" też tak mi się wydaje Mój pies wcina cały czas suche, a co jakiś czas mama mu coś tam zrobi i nie ma żadnych problemów .misia123456 pisze:Można podawac suche i domowe tylko nie na raz.. np. na śniadanie suche a na obiad domowej roboty i po problemie..
Owczarkowi wychodzi bardzo sierść (od czerwca) Ten problem opisałam w temacie " Preparaty witaminowe Dolfos " "tam też jest odp.P. Jarka (na razie jedna),a potem znalazłam to pytanie więc się dopisałam...Dzięki za zainteresowanie,każda rada się przyda .
-
Ja tak robię Tylko mniejszą porcję karmy, nie taką dawkę jak normalnie tylko o tyle mniej ile gotowanego dania jest. Nie wiem jak inni robią, ale z moim psem dobrze jest