Witam
Mam 4 miesięcznego kundelka.
Karmię go karmą Brit Junior 3 razy dziennie. Do każdej porcji dosypuję mu kilka granulek Chappi dla dorosłych. Czy można tak robić ?
Pozdrawiam
Chappi jako dodatek
Nie,nie miesza sie karm a tym bardziej karm innych koncernów.W tym przypadku Chappi trudno nazwać karmą dla psa .
Nie wiem co Ci przyszło do głowy ,żeby do dobrego Brita dodawać syfiastą trutkę Chappi?Wysyp Chappi ptakom,chociaż i ptaków szkoda
Nie wiem co Ci przyszło do głowy ,żeby do dobrego Brita dodawać syfiastą trutkę Chappi?Wysyp Chappi ptakom,chociaż i ptaków szkoda
A tak w sumie to po co dosypujesz tego Chappie? Jeśli szukasz jakiś "zapychaczy" to polecam papkę z siemienia lnianego: zmielone sielmie zalewasz wodą (na 2 łyżki 0,5 szklanki wody) i zostawiasz na noc. Rano masz kleik, który możesz dodać do suchego. Siemie lniane ma bardzo dobry wpływ zarówno na sierść jak i na przewód pokarmowy zwierzaka!
czy zmielone siemie nie powinno być podane w ciągu 1-2 godzin od zmielenia?2aniap pisze:papkę z siemienia lnianego: zmielone sielmie zalewasz wodą (na 2 łyżki 0,5 szklanki wody) i zostawiasz na noc. Rano masz kleik, który możesz dodać do suchego. Siemie lniane ma bardzo dobry wpływ zarówno na sierść jak i na przewód pokarmowy zwierzaka!
zalewasz ciepłą wodą?
Wg mnie siemie nie tuczy, ponieważ w większości olej ten jest później wydalany.
Zmielone siemie lniane przechowuje w szczelnym słoiczku i raczej nic mu się nie dzieje (poza tym jest ono dosępne również w sprzedaży w formie zmielonej z dość długą datą ważności). Oprócz oleju, który ma dobry wpływ na np. podrżniony żołądek, siemie zawiera również cenne makroelementy.
Zmielone siemie lniane przechowuje w szczelnym słoiczku i raczej nic mu się nie dzieje (poza tym jest ono dosępne również w sprzedaży w formie zmielonej z dość długą datą ważności). Oprócz oleju, który ma dobry wpływ na np. podrżniony żołądek, siemie zawiera również cenne makroelementy.
Nie mieszaj karm, możesz podawać Chappi czasem w nagrodę, ale nie podawaj go razem z inną karmą.
Ok, paczke kupię jedynie jako nagrodę...
Dzięki
Dzięki
-
- Informacje
-