Najlepsza karma dla owczarka niemieckiego :)
Najlepsza karma to naturalna karma t.j surowe kawałki mięs (mój owczarek 8 miesięczny nie toleruje kurczaka)wołowina, jagnięcina, wieprzowina.Kupuję w hurtowni wołowe i wieprzowe n.p. tchawice, wątrobę, nerki, płuca, duże kości i kostki z boczku do obgryzania, ogony wieprzowe, gotuję 1/3 mięsa, 1/3 warzyw (marchew, pietruszka, seler, 1/3 kaszy (ja mieszam pęczak z ryżem (ryż dosypuję później)jeżeli jest chude mięso to dodaję ale do miski 1 łyżkę oleju lnianego albo rzepakowego.Je tak że wylizuje miskę.Gotuję taką karmę w dużym garnku , dzielę na porcje i po wystygnięciu zamrażam.Tak że przygotowanie takiej karmy nie jest zbyt uciążliwe. Mój Alex je też gotowane buraki, ale dodaję je do ugotowanej już karmy w misce, tak aby nie zabarwiły porcji) je też jabłka surowe, gruszki banany,Jest zdrowy , wesoły, szkodnik że hej, kopie w ogrodzie i biega za mną.Poprzednie moje dwa owczarki żyły zdrowo tak karmione jeden 18 lat drugi 15. Polecam
-
Witaj!
Wybór karmy dla naszego jest psa jest niesamowicie ważne. Od tego zależy jego funkcjonowanie, zdrowie i samopoczucie. Dlatego tak ważne jest, aby znaleźć karmę idealnie dobraną do potrzeb psa.
W przypadku owczarków niemieckich dobór karmy jest niezwykle ważny, ponieważ musi ona pokrywać zapotrzebowanie na energię i witaminy. Na naszym blogu znajdziesz poradnik, z którego dowiesz się jak prawidłowo dobrać karmę do potrzeb czworonoga.
https://www.krakvet.pl/artykuly/karma-d ... ak-wybrac/
Zapraszamy do lektury!
KrakVet.pl
Wybór karmy dla naszego jest psa jest niesamowicie ważne. Od tego zależy jego funkcjonowanie, zdrowie i samopoczucie. Dlatego tak ważne jest, aby znaleźć karmę idealnie dobraną do potrzeb psa.
W przypadku owczarków niemieckich dobór karmy jest niezwykle ważny, ponieważ musi ona pokrywać zapotrzebowanie na energię i witaminy. Na naszym blogu znajdziesz poradnik, z którego dowiesz się jak prawidłowo dobrać karmę do potrzeb czworonoga.
https://www.krakvet.pl/artykuly/karma-d ... ak-wybrac/
Zapraszamy do lektury!
KrakVet.pl
-
- Informacje
-