karma bosch
Witam ! Generalnie jest to pytanie do lekarz weterynarii. Chodzi mi o dwie karmy Bosch tj. BOSCH JUNIOR MAXI PLUS i BOSCH JUNIOR BIGGER BREEDS . Czy ktoś dawał swojemu psiakowi te karmy i jakie były tego efekty.Ja mam sześciomiesięcznego owczarka niemieckiego i jeden z lekarzy polecił mi tę karmę. Zastanawiam która jest lepsza. Czy podając tą karmę trzeba podawać witaminy typu Can-vit. Pozdrawiam
jeśli widziałeś rodziców Twojego psa i ważyli ok 40 kg i więcej to daj maxi jeśli oscylowali ok 30 kg daj mu breedsa. Nie dokładaj canvitu, możesz dołożyć chondroityne.
- matysiulka5
- Kontakt:
o też masz sznaucerka
Tak mam sznaucerka i jestem wielką zwolenniczką tej rasy! Jest trochę wybrednym psem i po wypróbowaniu wielu karm ciągle nie wiem na jaką się zdecydować.Słyszałam że bosch jest dobry ale od paru dni daję psu profilum i dobrze reaguje choć zdania na temat tej karmy są podzielone.
Również pozdrawiam!
Również pozdrawiam!
Moje psy - dobermanka i ONka od dobrego pół roku są na karmie bosch i narazie jedzą ją z zadowoleniem i jak widzę nie nudzi im się
-
Witam
Czy któraś karma z firmy Bosch nadaje się dla alergików skórnych?
Czy któraś karma z firmy Bosch nadaje się dla alergików skórnych?
W DT mam mikrusa - 3.5 kg dorosłego psiaka i jemu także kupiłam karmę z linii Bosch dla małych psów, wcina aż uszka latają
- middledream
- Kontakt:
A składy są zmienione?
Powiem szczerze, że tak jak polecałam karmę Bosch tak teraz odradzam. Po ostatnim worku moja sucz ma okropną sierść, koopy ogromne i nie bardzo chciała jeść te karmy z nowej linii, a jak poczytałam, że ma tylko 4% mięsa to zdębiałam
chyba nie , poniżej jest skład Lamb & Rice głownie kurczak i pszenicamiddledream pisze:A składy są zmienione?
Kukurydza, mięso drobiowe, rozdrobniona pszenica, pszenica, jęczmień, zmielona jagnięcina, ryż, tłuszcze zwierzęce, orkisz, kaszka pszenna, sproszkowane ryby, krajanka buraczana, siemię lniane, ekstrakt z mięsa, groch, suszone drożdże piwne, węglan wapnia, chlorek sodu, chlorek potasu, sproszkowane muszle, sproszkowana cykoria.
to słaba karma pomimo że wiele osób myśli dokładnie odwrotnie...
dawno temu, kiedyś w jakims sklepie polecali mi Boscha Fish & Patato zachwalając jako karmę rybną, przeczytaliśmy skład z pania i jakie było nasze zdziwienie gdy karma zaczęła sie od pszenicy, kurczaka a ryba i ziemniaki znalazły sie gdzieś na końcu. Kompletnie bez sensu, każdy może sobie nazywać karme jak chce?
dawno temu, kiedyś w jakims sklepie polecali mi Boscha Fish & Patato zachwalając jako karmę rybną, przeczytaliśmy skład z pania i jakie było nasze zdziwienie gdy karma zaczęła sie od pszenicy, kurczaka a ryba i ziemniaki znalazły sie gdzieś na końcu. Kompletnie bez sensu, każdy może sobie nazywać karme jak chce?
-
- Informacje
-