4 lata sunia labrador-trawienie

Dyskuje na temat prawidłowego żywienia psów.

Moderatorzy:Robert A., Jarek

agnesmagnes

19 lipca 2010, 15:35

Witam serdecznie Pana Doktora.
Mam problem z moją sunią taki: Przez pierwsze 2lata karmiona była Nutram, wszystko ok, potem zaczęła normalnie kręcić nosem, zaczęły się głodówki itp, i przestała chcieć jeść tę karmę. Potem musieliśmy z mężem troszkę zaoszczędzić, i przeszłam z sunią na typowo gotowane:ryż, mięso, i warzywa. Od 2mcy chciałam przejść spowrotem na suchą tym razem wybraliśmy troche tańszą Brit, no i zaczęło się, zmieniałam już rodzaje tej karmy, i za każdym razem to samo. Sunia je tydzień(ówcześnie podawałam jej przez kilka dni ze starą karmą)i za każdym razem kończy się to katastrofalną biegunką. przez pierwsze dni q.ładne, no ale po tygodniu dzieje sie armageddon:(. Nie wiem, myśłi Pan że to konkretnie ta firma?,Boje sie męczyć psa, już tak próbowaliśmy 5razy z innymi smakami itp, nie wiem co robić. Dzięuje za odpowiedź, pozdrawiam Agnieszka
agnesmagnes

21 lipca 2010, 08:39

Dziękuje bardzo za wyczerpujące odpowiedzi, pozdrawiam serdecznie :lol:
cather

21 lipca 2010, 18:39

Oj, zaraz się obrażasz. O problemach trawiennych tyle już tu było, także w dziale weterynaryjnym, że co można dodać?
Idź do weta i dokładnie mu wszystko opowiedz. Najprawdopodobniej skończy się na karmie typu intestinal przez jakiś czas. Może badaniami w kierunku strawności itp. I tu nie ma się co bronić przed Royalem Intestinal, bo ich karmy weterynaryjne to co innego, niż bytówki. Możesz też po prostu sama kupić ten Intestinal i jeśli nastąpi poprawa, to po np. dwóch miesiącach delikatnie przejść na bytówkę, tylko lepszą od Brita. Intestinal doprowadzi suni do porządku trawienie, a w tym czasie możesz szukać jakiejś łagodnej karmy na później.
Chociaż ja jednak generalnie jestem za wetem, badaniem kału, sprawdzeniem, czy to może nie coś z trzustką.
ODPOWIEDZ
  • Informacje