Szczeniak wybrzydza w jedzeniu...

Dyskuje na temat prawidłowego żywienia psów.

Moderatorzy:Robert A., Jarek

Psiara13

19 września 2010, 11:05

Mój Dino (2,5msc.) zrobił się strasznie wybredny w jedzeniu. :| Jeszcze niedawno to zjadłby nawet konia z kopytami. Jadł wszystko co miał w misce. Co mu się stało? :?
Awatar użytkownika
kamila lakusiowa

19 września 2010, 21:37

Możliwe, że w hodowli/ miejscu gdzie wcześniej przebywał musiał walczyć o jedzenie dla tego wcześniej jadł. Chodz to tylko przypuszczenie. Jeśli niechce jeść to zabierasz miskę i dajesz w następną porę jedzenia. Czyli np. 1 porcję dajesz o 7 i pies nie zhadł więc po 5 minutach zabierasz i dajesz np. O 17.

A po za tym wyklucz jakąś chorobę.
Chefrenek

20 września 2010, 08:18

kamila lakusiowa pisze:Możliwe, że w hodowli/ miejscu gdzie wcześniej przebywał musiał walczyć o jedzenie dla tego wcześniej jadł. Chodz to tylko przypuszczenie. Jeśli niechce jeść to zabierasz miskę i dajesz w następną porę jedzenia. Czyli np. 1 porcję dajesz o 7 i pies nie zhadł więc po 5 minutach zabierasz i dajesz np. O 17.

Szczeniaka nie można tak długo trzymać bez jedzenia. :roll:
goskaaa

20 września 2010, 17:38

Chefrenek pisze:
kamila lakusiowa pisze:Możliwe, że w hodowli/ miejscu gdzie wcześniej przebywał musiał walczyć o jedzenie dla tego wcześniej jadł. Chodz to tylko przypuszczenie. Jeśli niechce jeść to zabierasz miskę i dajesz w następną porę jedzenia. Czyli np. 1 porcję dajesz o 7 i pies nie zhadł więc po 5 minutach zabierasz i dajesz np. O 17.

Niekoniecznie. To jest tylko teoretyczne założenie.
Moja mała suczka, obecnie ma 3 miesiace, mając podawane posiłki 4 razy dziennie, jeden opuszczała zupełnie. Olewała miskę "ciepłym moczem". Zmniejszyłam do 3 posiłkow to ranny zjadała z apetytem, południowy podziubała, wieczorny znowu z apetytem. Więc w wieku 10 tyg zaczełam podawać 2 posiłki o 7 i 17, trzeci dostaje wieczorkiem jako dodatek po prostu jakąś łapkę, odrobine twarogu z zółtkiem, jabłko itp. I tak jest idealnie dla niej.
Awatar użytkownika
kamila lakusiowa

20 września 2010, 21:17

Chefrenek pisze:

Ja napisałam np czyli dajesz ilość posiłków jak wcześniej.

Jeszcze dopiszę, że pies nie powinien mieć karmy cały czas w misce.
ODPOWIEDZ
  • Informacje