Karma-Owczarek Niemiecki do goskaaa,owczarz 22
Widzę że chyba coś jednak się zmieniło pies już nie robi qup po kazdym posiłku wielkich jak stodoła tylko potrafi pyknać qupe raz dziennie i stosunkowo mniejsza więc chyba się sprawdza puki co tym bardziej widać że przybrał na wadze (zrobił się grubszy) oby tak dalej
- kamila lakusiowa
To dobre oznaki
-
Ja bym tego RC do kosza wyrzuciła, niestety mój pies ma tej karmie miał same problemy,
Nom i w sumie pojawia się problem prawdopodobnie po karmie pies dostał łupieżu sierść troszkę zmatowiała i pokryła się białym proszkiem hmm już po tygodniu jedzenia karmy ?taki efekt nie wiem czy podawać mu ją dalej może to efekt zmiany żywienia albo za dużo witamin bo do karmy podawałem mu łyżeczkę raz dziennie. Na razie witamin nie daje zobaczymy jaki będzie efekt ale po 4 dniach nadal ma "łupież" zobaczymy co powie weterynarz w piątek....
Nie spokojnie,to jeszcze nie działanie Royal Canin.Niemożliwością jest ,żeby przez 7 dni pogorszyć tak straszliwie stan sierści psa tak samo jak nie ma środków które poprawia stan sierści psa przez 7 dni,nie jest to możliwe.Mimo,ze nie popieram karmy Royal to w tym wypadku nie jest to wina karmy.Czy może od niedawna masz włączone ogrzewanie w domu i czy pies mieszka w domu?
Weterynarz niczego mądrego Ci nie doradzi możesz mi zaufać,a najchętniej zrobiłby wszystkie badania te przydatne,jak i te nie przydatne
Wstrzymaj się z wetem,chyba,że lubisz Go odwiedzać Twój wybór.
Weterynarz niczego mądrego Ci nie doradzi możesz mi zaufać,a najchętniej zrobiłby wszystkie badania te przydatne,jak i te nie przydatne
Wstrzymaj się z wetem,chyba,że lubisz Go odwiedzać Twój wybór.
-
z witaminami też nie przesadzaj, jesli pies ma w karmie - -dobrej karmie - to dodatkowo nie podaję,
Weterynarza zapytam przy okazji ostatniego szczepienia . Psa przestaliśmy kompać bo podobno nie trzeba z tego względu że pies sam się myje (rada weta). Pies mieszka w domu oczywiście spędza dość sporo czasu na podwórku pies jest wypuszczany jak tylko daje oznaki że chce wyjść. do tego dochodzą spacery przynajmniej raz dziennie na smyczy aby się przyzwyczaił. W domu już od jakiegoś czasu się pali ale dopiero od 1,5 tygodnia występuje łupież . Witamin już dodatkowo nie dokładam do karmy od momentu gdy pojawił się łupież. Będę podawał mu nadal RC i obserwował zmiany... Ew. co radzicie zrobić. Ps. Miał jeszcze opaskę na pchły ale nosił ją od 2 tygodni i nic nie było dopiero teraz pojawiły się zmiany, profilaktycznie ściągnąłem ją eliminując potencjalną przyczynę. Co polecacie na pchły itp gdy pies się drapie...?
-
- Informacje
-