głodny pies

Dyskuje na temat prawidłowego żywienia psów.

Moderatorzy:Robert A., Jarek

morisek

05 lutego 2011, 13:33

Witam
Od ponad roku mam dorosłego psa ze schroniska.Był z dużą niedowagą,słaby.Od czasu kiedy jest u nas przytył i jest wesołym psiakiem tylko że staleby jadł,gdyby miał taką możliwość.Je regularnie 3x dziennie (suchą karmę Purina i gotuję mu ryż z mięsem i warzywami)Od roku na godzinę wcześniej krąży po mieszkaniu za mną czekając na miskę i je z wielkim apetytem wszystko i za jedzenie również zrobi wszystko.Mam pytanie czy on się kiedykolwiek nasyci?.Całe jego życie to czekanie na miskę.Po zabawie i długim spacerze mimo zmęczenia też pod drzwiami do kuchni.
Pozdrawiam
Edyta Duszenko

05 lutego 2011, 23:29

:D ja ma dwie goldenki jedną od małego a drugą z koszmarnej hodowli (bita i głodzona), obie mogłyby jeść na okrągło - tak więc chyba niektóre tak już mają :mrgreen:
Awatar użytkownika
Robert A.

06 lutego 2011, 07:39

Mój Fila Brasileiro 3 letni także non stop ,mógłby jeść i to bez względu na karmę którą ma w misce(tzn marka karmy nie ma znaczenia),wyjątkiem jest czas kiedy jedna z pozostałych panienek ma cieczkę,wtedy kawaler zjada tylko połowę ,a myslami jest poza wszystkim :wink:
murakami

08 lutego 2011, 08:45

Mam dwuletniego posokowca, który nigdy nie rzucał się na jedzenie i przy misce zachowuje się jak książe - je powoli, nie jeździ miską, zazwyczaj zostawia trochę - i od soboty maleńką cairn terierkę, szczeniaczka, która wprost pożera jedzenie razem z miską, tylko się uchole trzęsą. Cudnie to wygląda. Wiecznie jest głodna, zjada wszystko, nie wybrzydza.
MarekK

08 lutego 2011, 23:19

moja bordożka kompletnie się nie rzuca na jedzenie , dostaje karmę , podchodzi bez pośpiechu zje i część zawsze zostawi. Lubie ją obserwować gdy dostaje coś nowego, to wybredna baba więc gdy nie jest dla niej ciekawie widzę, że micha trochę postoi...
ODPOWIEDZ
  • Informacje