Sprawdzone suche karmy dobrej jakości-poczytaj zanim odp
To i ja się dopytam: Mam trzy psy. Kundelek piesek ok. 9 lat niekastrowany, suczka ok. 8 lat, wysterylizowana, oraz suczka 5 miesięcy czarny terier rosyjski z dysplazją. W moim domu trudno podawać każdemu co innego, bo sobie zawsze coś tam wzajemnie wyżerają. I dlatego pomyślałam o Nutrze Gold Breeders Bag, bo jest i dla młodych i dla starych. Ale tak jak w przypadku czernyszki, która jest chuda i mimo dysplazji mogłaby sobie przytyć, poza tym rośnie; tak w przypadku sterylizowanej suni już nie jestem pewna. Laska i tak wygląda "nader dobrze". Fakt, że wiosną i latem zawsze chudnie, ale jednak trzeba z nią uważać, mimo, że nie jest absolutnie łakoma. Czy w takim kalejdoskopie brzuchów NGBB jednak by się sprawdziła?
Spoko nadaje się,tej suczce po sterylce małe porcje trzeba podawać i bedzie ok,ale problem jest inny tej karmy nie ma teraz nikt w sprzedaży,a w e-karma będzie dopiera na początku Marca,lub jeszcze dłużej sami nie są pewni.
Chyba,ze w zamian NN PROFESIONAL,bardzo zbliżona składem do Breeders Bag.
I tu Was zaskoczę .Przewertowałam neta w poszukiwaniu Nutry i znalazłam tu http://karmazdostawa.pl/nutra-gold-bree ... ml?sort=1a . A w e-karmie ma być w drugiej połowie lutego (pisałam do nich), więc już niedługo
Zaskoczenie jest połowiczne ,z całą pewnością nie wiedziałem o tym sklepie(nie szukałem dodatkowego żródła)mam zapas Nutry BBAG ,180 KG ,ale dobrze są też inni forumowicze a im sie ogromnie przyda.
Co do dostawy BB do e-karmy to połowa lutego nie jest możliwa,bo karma nawet nie wypłynęła z USA.Marzec według wszystkich znaków na ziemi i niebie jest najprawdziwszy
Co do dostawy BB do e-karmy to połowa lutego nie jest możliwa,bo karma nawet nie wypłynęła z USA.Marzec według wszystkich znaków na ziemi i niebie jest najprawdziwszy
Dzwoniłam przed chwilą, nie mają Nutry na tę chwilę. Też czekają i pan podał mi termin dowiadywania się - druga połowa lutego, ale tak jak pisał Robert, dystrybutor jej jeszcze nie posiada (to info od pana ze sklepu), więc marzec bardziej prawdopodobny
Ale przynajmniej wiemy kto wykupił zapas z całej Polski....
Ale przynajmniej wiemy kto wykupił zapas z całej Polski....
A ja tam sobie skorzystam z tej porady i zakupię w/w karmę. Zawsze to będzie łatwiej z niej przejść na NGBB jak już się pojawi i się na nią rzucę, zanim ktoś znowu wykupi cały statek...Robert A. pisze:....karmy nie ma teraz nikt w sprzedaży,a w e-karma będzie dopiera na początku Marca,lub jeszcze dłużej sami nie są pewni.
Jak sie tak dobrze wczytacie w skład jednej(NGBB I drugiej NN profesional) to bez obaw podacie szczeniakowi tak jak podajecie Nutrę Gold Breeders Bag To jest właśnie ten marketing,skład niemalże identyczny a jedna może być dla szczeniąt a na opakowaniu drugiej nic nie napisali
Spoko śmiało mozna podawać ,jeśli ktoś karmi szczenię Nutrą Breeders Bagiem,moze śmiało przejść na NNProfesional
Spoko śmiało mozna podawać ,jeśli ktoś karmi szczenię Nutrą Breeders Bagiem,moze śmiało przejść na NNProfesional
Anulkac, tutaj Robert na pewno coś mądrego Ci doradzi, ale ja ze swojej strony powiem tyle, że też kupuję z myślą o szczeniaku. Skoro Breeders Bag ma bardzo podobny skład (bo ma) i chcemy ją podawać szczeniorom, to tę można podawać równie dobrze, tak mi się wydaje.
Zobacz:
białko 30,0%
tłuszcz 20,0%
błonnik 3,0%
wilgotność 10,0%
wapń 1,3%
fosfor 1,0%
miedź 20 mg/kg
selen 0,2 mg/kg
witamina A 10.000 j.m./kg
witamina D3 750 j.m./kg
witamina E 75 j.m./kg
omega - 6 3,4%
omega - 3 0,6%
glukozamina 300 mg/kg
chondroityna 100 mg/kg
Jak dla mnie - baaardzo cacy skład dla szczeniaka. I wapnia nie za dużo (w Brit Care dla szczeniaków jest 1,8% wapnia, trochę sporo) i glukozamina i chondroityna i kwasy omega... I cena przystępna...
Robert się zrehabilitował na maksa w moich oczach, niech sobie siedzi na tych workach... (mam na myśli karmę)
(no tak, ja się tu męczyłam z copy/paste a Robert już zdążył mnie uprzedzić )
Zobacz:
białko 30,0%
tłuszcz 20,0%
błonnik 3,0%
wilgotność 10,0%
wapń 1,3%
fosfor 1,0%
miedź 20 mg/kg
selen 0,2 mg/kg
witamina A 10.000 j.m./kg
witamina D3 750 j.m./kg
witamina E 75 j.m./kg
omega - 6 3,4%
omega - 3 0,6%
glukozamina 300 mg/kg
chondroityna 100 mg/kg
Jak dla mnie - baaardzo cacy skład dla szczeniaka. I wapnia nie za dużo (w Brit Care dla szczeniaków jest 1,8% wapnia, trochę sporo) i glukozamina i chondroityna i kwasy omega... I cena przystępna...
Robert się zrehabilitował na maksa w moich oczach, niech sobie siedzi na tych workach... (mam na myśli karmę)
(no tak, ja się tu męczyłam z copy/paste a Robert już zdążył mnie uprzedzić )
Robercie, tylko ja jeszcze nie karmię młodego NGBB, tylko tą nieszczęsną Acaną. Ale tak jak piszesz i jajagna , chyba spokojnie będę mogła przejść na NNP.
Przestudiowałam chwilę temu oba składy i wydają się oki. Potrzebowałam tylko jakiejś profesjonalnej zachęty
Dzięki Wam bardzo serdeczne.
Przestudiowałam chwilę temu oba składy i wydają się oki. Potrzebowałam tylko jakiejś profesjonalnej zachęty
Dzięki Wam bardzo serdeczne.
Gwarantuję swoją reputacją ,oczywiście pozostawiając zawsze wybór właścicielowi
Znam wiele osób które taką droge wybrały w kolejności karmienia Nutrami.Ja oczywiście też.
Nie wukupiłem całego zapasu Nutry Gold BB -tylko 10 worków po 20 kg,bo co roku maja przestój z tą karmą nawet 2-3 miesięcy,tak było w zeszłym roku i tak jest w tym.
A teraz anegdota z wczorajszego dnia,psiaki wypuściłem na ogródek ,zawsze wcześniej patrzę na ulicę czy nie jeżdzi (rowerem) listonosz i nie jeżdził(tzn nie widziałem go) po 5 minutach rumor straszny przy furtce,ale jaka jazda po prostu siwo.To ja jak najszybciej do furtki ogarnąc sytuację,ciężko było ale po chwili dałem radę psy pozamykać.Patrzę a tam listonosz skulony siedzi za rowerem schowany ,i do mnie z tekstem Panie ku..a co Pan LWY hodujesz na ogrodzie?Ten jeden to nawet furtkę już przegryzał,żeby mnie udusić.
Ratowałem sytuację,że może rower im się nie podobał,ale Listonosz się nie śmiał
Na wszelki wypadek powiesiłem juz dawno tabliczkę ostrzegawczą o psach,ale chyba trzeba o Lwach powiesić
To taki przerywnik -pozdrawiam.
Znam wiele osób które taką droge wybrały w kolejności karmienia Nutrami.Ja oczywiście też.
Nie wukupiłem całego zapasu Nutry Gold BB -tylko 10 worków po 20 kg,bo co roku maja przestój z tą karmą nawet 2-3 miesięcy,tak było w zeszłym roku i tak jest w tym.
A teraz anegdota z wczorajszego dnia,psiaki wypuściłem na ogródek ,zawsze wcześniej patrzę na ulicę czy nie jeżdzi (rowerem) listonosz i nie jeżdził(tzn nie widziałem go) po 5 minutach rumor straszny przy furtce,ale jaka jazda po prostu siwo.To ja jak najszybciej do furtki ogarnąc sytuację,ciężko było ale po chwili dałem radę psy pozamykać.Patrzę a tam listonosz skulony siedzi za rowerem schowany ,i do mnie z tekstem Panie ku..a co Pan LWY hodujesz na ogrodzie?Ten jeden to nawet furtkę już przegryzał,żeby mnie udusić.
Ratowałem sytuację,że może rower im się nie podobał,ale Listonosz się nie śmiał
Na wszelki wypadek powiesiłem juz dawno tabliczkę ostrzegawczą o psach,ale chyba trzeba o Lwach powiesić
To taki przerywnik -pozdrawiam.
-
- Informacje
-