żywienie suki po sterylizacji

Dyskuje na temat prawidłowego żywienia psów.

Moderatorzy:Robert A., Jarek

Mniusia

09 lutego 2011, 13:08

Mam mix sunię, ma ok.10 m-cy i ok.12 kg. W marcu poddam ją sterylizacji. Po zabiegu jaką karmą najlepiej ja karmić. Nie chciałabym mieć w przyszłości kłopotów z jej otyłością.
Awatar użytkownika
Robert A.

09 lutego 2011, 16:11

To młody pies daj jej szansę na pełen rozwój,a dopiero myśl o karmie dla psiaków z tendencją do otyłości(o ile będzie taka potrzebna) po sterylizacji nie wszystkie sunie tyją,zalezy jaki tryb życia prowadzi :)
Mniusia

10 lutego 2011, 06:26

Dzięki,
obecnie jest na BOSCH Junior Medium (vet określił że będzie miała ok.25 kg, że średniak, a ona jak dojdzie do 15 to będzie chyba wszystko). Z wielkim apetytem tej karmy nie je, może to nie dla niej. Myslę, że może lepiej byłoby przejść na PURINA PRO PLAN Puppy Digestion Lamb & Rice.
Proszę o poradę jaki karmy są dobre, jest taki wybór że nie wiem czym się kierować.
wielkie dzięki za odpowiedzi
Awatar użytkownika
Robert A.

10 lutego 2011, 07:38

Jak prześledzisz choćby 1/4 wątku najlepsza karma to tam są opisane karmy polecane przez nas.
Zakładając,że psiakowi nic nie dolega(o niczym nie wspominasz) to proponuje karmy poniżej.
Co do Boscha,nie mam przekonania z tańszych ,częściej polecam Ariona Premium lepiej jest przyswajany,i smaczniejszy
Możesz podawać psiakowi np:Nutre Nuggets Puppy,Nutrę Nuggets Profesional(tylko o tej karmie profesional nie mów wetowi ,bo nie zrozumie dlaczego taką karmę szczeniakowi ktoś Ci doradził)Może być Pro-Plan,Może być Bento Kronen wyższa linia, i wiele innych mozna wymieniać i wymieniać.
ODPOWIEDZ
  • Informacje