Nie chce tu bronić gotowania, ani suchego, bo nie moja rola... ale chcę Wam tylko uzmysłowić, że mocno demonizujecie, sprawę domowych posiłków dla psa.
Wystarczy spojrzeć na BARF, to jest na prawdę świetna dieta, psy sa na niej od szczyla, i nikt tam w ciągu dnia nie bilansuje posiłków, ale np w skali tygodnia/10 dni/czy miesiąca.
A jeśli chodzi o zwykle domowe żarcie, cóż, potrafimy wyszukać w internecie składy najbardziej wyszukanych karm, potrafimy wyszukać wiele, wiele informacji o wszystkim, a nie potrafimy odwzorować gotowych jadłospisów, świetnie zbilansowanego, psiego domowego jedzenia dla naszych psów? No proszę Was
![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
Wujek google zna odpowiedź na wszystko
Ja się przyznaję bez bicia, stosowanie suchej karmy jest po prostu dużo wygodniejsze. Więc wiedząc, że podaję wszystko co niezbędnę oczywiście, że sięgne po suchą. Ale mimo wszystko uważam, że dobrze "zbilansowana" naturalna dieta, jest lepsza dla psiego organizmu, przede wszystkim z tego względu, że wiem co daję... Karmy nawet najbardziej zaufane to jednak kwestia uczciwości producenta itp itd, no wiemy jak jest.
A już np moje psy szykując do sezonu sportowego, muszę już wesprzeć dietą i tu sama sucha nie wystarczy, także tak czy siak babram się w kuchni.