Tym razem ja potrzebuje Waszej pomocy
Interesują mnie wielkości granulek w Trovecie(bez względu na rodzaj karmy)po prostu która ma duże granule.Znam Trovet RID i ona ma spore,ale nie znam pozostałych a bardzo potrzebuje te informacji.
TROVET-jaka jest wielkość granulek?Poproszę o odpowiedż.
-
Trovet z kaczką DPD i z dziczyzną (skrótu nie pamiętam) mają płaskie granule wielkości między 10 a 20 groszy, średnio tłuste, dość twarde
Dawno temu dostaliśmy w prezencie Dental Mini. Wielkie granulki! Wręcz ogromne. Pies był zachwycony do tego stopnia, że zastanawiałem się nad stałym karmieniem Dentalem Mini z dodawaniem niezbędnych suplementów. Ale z moich ostatnich informacji wynika, że wszystkie Trovety są świetnie zbilansowane i i do żadnej z ich diet nie należy niczego dodawać.
Co do suplementów,to zbilansowanie jedna sprawa,a wyciągnięcie tego z karmy przez psi organizm to druga sprawa z tym zawsze są problemy.Ja podaję połowę zalecanych dawek ,a w przypadku prep na stawy to całe dawki.
Dzięki bardzo za info o dental .przyda się bardzo
Dzięki bardzo za info o dental .przyda się bardzo
Zastanawia mnie, jak wygląda zwykły Dental, jeśli chrupki Mini są takie wielkie... Swoją drogą jest to niezła przekąska, szkoda, że nie mają paczek 0,5 kg.
Co do suplementów, to ja od początku karmienia suchą karmą niczego psu nie dawałem. Nie liczę codziennego żwaczyka czy okazjonalnych serków, jabłek, marchewek itp. Algi też odpuściłem. Zastanawiam się nad stawami, bo psiak ma już 6 lat i jest ciągle w ruchu, ale najpierw popytam bardziej doświadczonych w tej konkretnej rasie - czy coś dają, a jak tak, to co.
Co do suplementów, to ja od początku karmienia suchą karmą niczego psu nie dawałem. Nie liczę codziennego żwaczyka czy okazjonalnych serków, jabłek, marchewek itp. Algi też odpuściłem. Zastanawiam się nad stawami, bo psiak ma już 6 lat i jest ciągle w ruchu, ale najpierw popytam bardziej doświadczonych w tej konkretnej rasie - czy coś dają, a jak tak, to co.
-
- Informacje
-