Wybor karmy :)

Dyskuje na temat prawidłowego żywienia psów.

Moderatorzy:Robert A., Jarek

Awatar użytkownika
Robert A.

01 sierpnia 2009, 15:37

No przestań to nie Lotto na chybił trafił,
OWCZARZ2

01 sierpnia 2009, 17:29

Lepiej kup porządną smycz czy obrożę będzie bardziej zadowolona niż z przypadkowo dobranej karmy
Gość

02 sierpnia 2009, 08:37

Kup obrożę Rogz'a. Taniej i lepiej.
Gość

02 sierpnia 2009, 17:05

Sluchajcie ale wlasnie o to chodzi, ze kolezanka karmi swojego psa Pedigree! I zamierzam kupowac jej co miesiac karme,ja nie zbiednieje, ona sie nie wzbogaci, a piesek bedzie jadl cos porzadnego!
Tyle, ze nie wiem co wybrac, ktora jest lepsza. To nie lotto, on nie bedzie jadl co chwila cos innego. Te pedigree mu pasuje, nie ma zadnych dolegliwosci zdrowotnych ale przeciez wiem, ze to swinstwo.
Gość

02 sierpnia 2009, 17:08

Tak wlasciwie to ona ma tego psa, ale opierunek ja zapewniam, bo jej swiadomosc jest powiedzmy hmm... przecietna?
To jest zdrowy, miniaturowy, dorosly pies. A kolezanka podawala mu kiedys przeteriminowana karme, bo przeciez od tych chrupek to i tak sie nic nie moze stac. Heh... , a ze tam zero wartosci odzywczych to juz nie ma znaczenia...A tak jak bede jej co miesiac kupowac te 3 kg ( pies wiecej nie zje) to bede wiedziec, ze ma swieze i dobre jedzenie.
Gość

02 sierpnia 2009, 17:11

OWCZARZ2 pisze:
Lepiej kup porządną smycz czy obrożę będzie bardziej zadowolona niż z przypadkowo dobranej karmy
Tak sadzisz? Raczej watpie... Nie mowie o osobie, ktora super dba o swojego psiaka itd. wtedy po kiego licho kupowac jej karme, jak sama kupuje, nie jestem isntytucja charytatywna :)
OWCZARZ2

02 sierpnia 2009, 17:52

Rozumiem..... wrzuć sobie opcje "szukaj" na górze znajdziesz..... wpisz hasło "najlepsza karma" lub coś podobnego i wyskoczy Ci cała masa tematów związanych z karmami- przeczytasz będziesz wtedy mądrzejsza- dużo już było o tym :)

Tak na marginesie jeśli do tej pory karmila Pedigree, to każda z wymienionych przez Ciebie karm w pierwszym poście, będzie o lata świetlne lepsza jeśli chodzi o jakość :)
Gość

02 sierpnia 2009, 22:11

Drogi Owczarzu, jestem na tym forum od czasu odkad Ty tu jestes tak wiec wszystkie tematy znam dobrze, i wg mnie te karmy sa mniej wiecej jednej jakosci. I nie ma czegos takiego jak najlepsza karma, kazda ma cos innego i wlasnie to wszystko powoduje taki metlik w glowie, ze naprawde nie wiem co wybrac, ale masz raje kazda bedzie lepsza od pedigree :) CHyba jednak kupie Acane g. Moze ktos karmil tymi karmami pieski, moze jakas jest wyjatkowo dobra? Jak pies nie bedzie chcial jesc, a ponoc pedigree zawiera skladniki uzalezniajace, to bedzie, ze sam najlepiej wie co dla niego najlepsze. Heh.. Tak wiem, najbardziej "smakowa" to Fitmin, ale jakos gorsza od wymienionych, wiec nie wiem, ktora najbardziej pachnie, ze sie tak wyraz, tak zeby pies chcial to jesc...
OWCZARZ2

02 sierpnia 2009, 22:36

Anonymous pisze:Drogi Owczarzu, jestem na tym forum od czasu odkad Ty tu jestes tak wiec wszystkie tematy znam dobrze, i wg mnie te karmy sa mniej wiecej jednej jakosci. I nie ma czegos takiego jak najlepsza karma, kazda ma cos innego i wlasnie to wszystko powoduje taki metlik w glowie, ze naprawde nie wiem co wybrac, ale masz raje kazda bedzie lepsza od pedigree :) CHyba jednak kupie Acane g. Moze ktos karmil tymi karmami pieski, moze jakas jest wyjatkowo dobra? Jak pies nie bedzie chcial jesc, a ponoc pedigree zawiera skladniki uzalezniajace, to bedzie, ze sam najlepiej wie co dla niego najlepsze. Heh.. Tak wiem, najbardziej "smakowa" to Fitmin, ale jakos gorsza od wymienionych, wiec nie wiem, ktora najbardziej pachnie, ze sie tak wyraz, tak zeby pies chcial to jesc...
Heh:) skoro tak dobrze sie orientujesz w temacie, napewno Twoj wybor bedzie słusznym wyborem :lol:
Awatar użytkownika
Robert A.

02 sierpnia 2009, 23:15

Nic z tego nie rozumiem od początku na forum ,to po co te pytania?
Gość

03 sierpnia 2009, 23:14

Te pytania wynikaja z tego, ze ja... nie mam psa i nie wiem, ktora karma bylaby przez niego najchetniej jedzona, tak wiec moje informacje, sa tylko "suche", a nie moglam znalezc zadnej informacji na temat smakowitosci tych karm.
Ale masz racje, jak bedzie mieszac to z puszka pedigree nic sie nie stanie.
Gość

03 sierpnia 2009, 23:27

Sluchajcie, widze,ze zaczyna sie robic nie milo. Nie zadalam pytania w pomocy o wyborze karmy, bo jaka powiecie taka kupie. Nie traktuje tutaj nikogo jako wyroczni, ale wiem jednak, ze wiekoszosc z Was skarmiala swoje pieski tymi karmami i mam tylko i wylacznie jedno pytanie, o ktore mi od samego poczatku chodzilo, a moze sie niezbyt jasno wyrazilam. Ktora karme, ze sie tak wyraze pies bedzie wpierniczal. Tak, tak wiem co powiecie, co pies to inna historia :) No wiec dobrze, ktora z tych karm jest najbardzie lubiana przez wieksza czesc pieskow? Sadzac, po ilosciach komentarzy acana g. hmm... w sumie moge zrobic jeszcze inaczej :D CO miesiac kupie inna z tych i zobaczymy ktora mu najbardziej bedzie pasowac :twisted:
Kolezanka najchetniej traktowalaby pieska jak odkurzac- ssaco-chlonacy i to, ze kupuje mu Pedigree to jest juz dla niej powod, dla ktorego piesek powinein byc over the moon:) Dlatego tez chcialam kupic jej jakas smakowita karme, ale ok ,zaluje, ze wogole zadalam pytanie.
Matko droga...
Juz dobrze, kupie "pierwsza z brzega", czyli Acana G. zamowiona :)
dr_Fell

05 sierpnia 2009, 23:44

Bo o ile można powiedzieć coś na temat składu karmy, wartości odżywczych, to trudno jest określić jaka karma będzie smakowała akurat temu pieskowi i jak ją będzie przyswajał. To dosyć indywidualna sprawa. Acany mają składy dobre ale w praniu już różnie bywa, nie wszystkie psy z tego co czytam na forum ją przyswajają dobrze, mój tak sobie. Zależy to też od konkretnej Acany, nie pamiętam niestety jak jest z Grasslands. Ale ogólnie to bardzo dobra karma i żałuję że mój pies nie "współpracuje" z nią najlepiej bo jestem przyzwyczajony do tej marki, moje koty od lat ją jedzą.
Ale to samo miałbyś z każdą inną karmą - nie masz nigdy 100% pewności że dany pies będzie ją dobrze trawił.

Tak jak z ludźmi - dla jednego smakowite są podroby inny ich nie cierpi. Nie wsypiesz do miski, nie będziesz wiedział.
mlodyfoczka

09 kwietnia 2010, 21:06

Witam
Kupiłam mojemu pieskowi karmę Acana lamb&apple , czy ktoś może wypowiedzieć się na temat tej karmy.
Dzięki i pozdrawiam
ODPOWIEDZ
  • Informacje