Witam, kupiłem przez Allegro Arthrofos - okazało się ze producentem nie jest Dolfos ale Dolmiks - czy to jakaś podróbka, czy to ta sama firma ? Opakowanie wygląda inaczej niż na zdjęciach w krakvet - na białym tle jest niebieski napis "ArthroFos" i zdjęcie bernardyna. Skład jest dokładnie taki sam. Nie wiem czy dawać psu, czy reklamować
EDIT: hmm, na stonie Dolfosu zdjęcia Arthrofosu są takie same jak tego co kupiłem, adres Dolfosu i Dolmiksu jest ten sam dokładnie. Ktoś potrafi to wyjaśnić ? :>
Arthrofos z Dolmiksu ?
Najprościej wyszukać kontakt do tych firm i napisać z zapytaniem. Być może Dolmiks przejął Dolfos.dr_Fell pisze:Witam, kupiłem przez Allegro Arthrofos - okazało się ze producentem nie jest Dolfos ale Dolmiks - czy to jakaś podróbka, czy to ta sama firma ? Opakowanie wygląda inaczej niż na zdjęciach w krakvet - na białym tle jest niebieski napis "ArthroFos" i zdjęcie bernardyna. Skład jest dokładnie taki sam. Nie wiem czy dawać psu, czy reklamować
EDIT: hmm, na stonie Dolfosu zdjęcia Arthrofosu są takie same jak tego co kupiłem, adres Dolfosu i Dolmiksu jest ten sam dokładnie. Ktoś potrafi to wyjaśnić ? :>
Bez paniki,to jest ten sam preparat,a nawet lepszy
W Krak-Vet ten preparat był zamieszczany (zdjęcia)kilka lat temu i od tego czasu Dolfos zmienił szatę graficzną swoich najlepszych preparatów.Krak-Vet nie uaktualniono nowych zdjęć .I po zagadce Panie detektywie
Pozdrawiam Robert i 4 psy
Sam stosuje ten preparat u moich psów.
W Krak-Vet ten preparat był zamieszczany (zdjęcia)kilka lat temu i od tego czasu Dolfos zmienił szatę graficzną swoich najlepszych preparatów.Krak-Vet nie uaktualniono nowych zdjęć .I po zagadce Panie detektywie
Pozdrawiam Robert i 4 psy
Sam stosuje ten preparat u moich psów.
Dzięki, tak sądziłem i nawet już czworonogowi dałem 2 tabletki, ale wolałem się upewnić. Cholera, mam wrażenie że bardziej się trzęsę nad jedzeniem psa czy kota niż nad swoim własnym . Składu tego co ja jem tak nie sprawdzam jak składu tego co jedzą futrzaki.
A swoją drogą pies wcina te tabletki i prosi o więcej. One mają taki urzekający zapach że mnie korci żeby spróbować.
A swoją drogą pies wcina te tabletki i prosi o więcej. One mają taki urzekający zapach że mnie korci żeby spróbować.
A ja dla odmiany często widzę na forach jak ludzie piszą posty bez większej treści tylko po to żeby ocenić innych użytkowników. .
Co widzisz w tym złego, że chcę się upewnić że produkt który podaję psu, który jest produktem leczniczym, jest tym co chcę podać ?
Zapytanie do Dolfosu wysłałem jeszcze zanim wątek się rozwinął, a odpowiedź zamieszczam tutaj trochę ze wzgl. na post nr 2, a trochę dla wyjaśnienia - gdyby kiedyś ktoś miał podobne wątpliwości.
Co widzisz w tym złego, że chcę się upewnić że produkt który podaję psu, który jest produktem leczniczym, jest tym co chcę podać ?
Zapytanie do Dolfosu wysłałem jeszcze zanim wątek się rozwinął, a odpowiedź zamieszczam tutaj trochę ze wzgl. na post nr 2, a trochę dla wyjaśnienia - gdyby kiedyś ktoś miał podobne wątpliwości.
A dawał ktoś to?
Fitmin Stawy 150g
Preparat wzmacniający chrząstki stawowe. Fitmin Stawy jest skomponowany z chrząstki rekina i suszonych małży, zawiera też skuteczne poziomy witaminy C, E, selenu, manganu, cynku i miedzi. Dlaczego działa? Jeżeli popatrzymy na chrząstkę pod mikroskopem, widzimy siatkę splecioną z białka zwanego kolagenem, w której są ułożone komórki stawowe i duże, skomplikowane molekuły siarczanu chondroityny i siarczanu glukozaminy. Substancje te wiążą wodę, dzięki czemu chrząstka jest elastyczna i potrafi działać tłumiąco. Chrząstka umie się sama odtwarzać. Do tego są potrzebne funkcjonujące komórki stawowe. Nie tylko rozmnażają się i zastępują stare lub uszkodzone komórki, ale produkują również kolagen i inne niezbędne substancje. Do tworzenia kolagenu jest niezbędna witamina C i miedź. W razie ich braku włókna w sieci białkowej nie są skrzyżowane i zacznie tracą na wytrzymałości. Potrzebne są też niektóre pierwiastki śladowe i witaminy, zwłaszcza mangan i cynk. Cynk działa jako wyzwalacz i regulator tworzenia białek, mechanizm ten nazywa się „cynkowe palce”. Ochronę komórek stawowych przed uszkodzeniem zapewnia przeciwutleniający system obronny, którego niezbędną częścią jest selen, witamina E i C.
-
- Informacje
-