Dowiedzialam sie niedawno, ze psy ( samce ) z wiekiem staja sie agresywne do innych psów ( rywali ). Mój pies ratlerek wlasnie zaczal sie tak zachowywac i trwa to józ 2 miesiace. Chcialabym sie dowiedziec czy takie zachowanie u psa przejdzie z wiekiem. A jezeli nie to mysle o sterylizacji lub kastracji. Nie wiem dokladnie czym sie róznia te dwa zabiegi. Ale chodzi mi o mniej brutalny, uciazliwy, i TANSZY. Mój pies jest pomieszany z ratlerkiem, wazy 3, 15 kg i chcialabym sie dowiedziec ile wynosila by dla niego sterylizacja razem z narkoza ??? Bardzo prosze o podanie mi ceny poniewaz meczy mnie ta jego agresja. A najgorsze ze zachowuje sie tak do psow nawet takich z którymi kiedys sie bawil.
Z GÓRY DZIEKUJE !!!
STERYLIZACJA PSA ( SAMCA )
nie ma takiej reguły, że psy z wiekiem stają się agresywniejsze.Nie istnieje też reguła wygaśęcia takich zachowań. Jest to cecha osobnicza i w wielu wypadkach częściową winę ponosi właściciel za brak zdolności ułożenia i wymagania pewnych zachowań u psa. Z największej besti można zrobić kota i z największego kota bestie. Oczywiście muszą być do tego predyspozycje charakterologiczne, ale ogólnie człowiek ma możliwość modulacji charakteru zwierząt. Jeśli właściciel nie radzi sobie z tym to niestety trzeba uciec się do metod drastyczniejszych czyli kastracji. Zabieg w naszej lecznicy kosztuje ok. 100 zł.
A czy kastracja i sterylizacja to jedno i to samo ? Które jest wygodniejesze, mniej derastyczne i tansze ???
A czy ta cena co mi podal jest za caly zabieg ???????? mam na mysli narkoze zabieg, itp...
kastracja to usunięcie gonad, sterylizacja przecięcie nasieniowodów. Ta cana jast ceną całkowitą za zabieg
A który z tych dwóch zabiegów mi Pan poleca bardziej i który z nich jest tanszy cenowo ????
cena jest taka sama jeśłi ma sie zmienić charakterologicznie to kastracja
Chodzi o to, aby Chico (mój pies) nie zwracal uwagi na suczki, zeby nie byl agresywny w stosunku do innych psów (samców) i zeby byl taka przylepa taki slodki, ,,przytulanka'' ale najbardziej chodzi mi o to aby nie byl agresywny do innych psów !!!
tak
-
- Informacje
-