Szczeniak wybrzydza w jedzeniu...
- kamila lakusiowa
Możliwe, że w hodowli/ miejscu gdzie wcześniej przebywał musiał walczyć o jedzenie dla tego wcześniej jadł. Chodz to tylko przypuszczenie. Jeśli niechce jeść to zabierasz miskę i dajesz w następną porę jedzenia. Czyli np. 1 porcję dajesz o 7 i pies nie zhadł więc po 5 minutach zabierasz i dajesz np. O 17.
A po za tym wyklucz jakąś chorobę.
Szczeniaka nie można tak długo trzymać bez jedzenia.kamila lakusiowa pisze:Możliwe, że w hodowli/ miejscu gdzie wcześniej przebywał musiał walczyć o jedzenie dla tego wcześniej jadł. Chodz to tylko przypuszczenie. Jeśli niechce jeść to zabierasz miskę i dajesz w następną porę jedzenia. Czyli np. 1 porcję dajesz o 7 i pies nie zhadł więc po 5 minutach zabierasz i dajesz np. O 17.
Niekoniecznie. To jest tylko teoretyczne założenie.Chefrenek pisze:Szczeniaka nie można tak długo trzymać bez jedzenia.kamila lakusiowa pisze:Możliwe, że w hodowli/ miejscu gdzie wcześniej przebywał musiał walczyć o jedzenie dla tego wcześniej jadł. Chodz to tylko przypuszczenie. Jeśli niechce jeść to zabierasz miskę i dajesz w następną porę jedzenia. Czyli np. 1 porcję dajesz o 7 i pies nie zhadł więc po 5 minutach zabierasz i dajesz np. O 17.
Moja mała suczka, obecnie ma 3 miesiace, mając podawane posiłki 4 razy dziennie, jeden opuszczała zupełnie. Olewała miskę "ciepłym moczem". Zmniejszyłam do 3 posiłkow to ranny zjadała z apetytem, południowy podziubała, wieczorny znowu z apetytem. Więc w wieku 10 tyg zaczełam podawać 2 posiłki o 7 i 17, trzeci dostaje wieczorkiem jako dodatek po prostu jakąś łapkę, odrobine twarogu z zółtkiem, jabłko itp. I tak jest idealnie dla niej.
- kamila lakusiowa
Chefrenek pisze:Szczeniaka nie można tak długo trzymać bez jedzenia.kamila lakusiowa pisze:Możliwe, że w hodowli/ miejscu gdzie wcześniej przebywał musiał walczyć o jedzenie dla tego wcześniej jadł. Chodz to tylko przypuszczenie. Jeśli niechce jeść to zabierasz miskę i dajesz w następną porę jedzenia. Czyli np. 1 porcję dajesz o 7 i pies nie zhadł więc po 5 minutach zabierasz i dajesz np. O 17.
Ja napisałam np czyli dajesz ilość posiłków jak wcześniej.
Jeszcze dopiszę, że pies nie powinien mieć karmy cały czas w misce.
-
- Informacje
-