Nadwaga u szczeniaka alaskan malamute

Dyskuje na temat prawidłowego żywienia psów.

Moderatorzy:Robert A., Jarek

Marwa

24 października 2010, 21:58

Witam.
Z góry przepraszam, jeżeli taki temat już istnieje.

Mam pewien problem z moją sunią rasy Alaskan Malamute.
W tej chwili ma ona 7 miesiecy i dość duża nadwage.

Grubiutka ona była już od momentu kiedy ją wziełam. Jak stwierdził własciciel była najsilniejsza i najwieksza z miotu.
U mnie dostawała suchą karme josera dla szczeniąt i karme która sama gotowałam.
Nie były to jakieś wielkie porcje. Standardowe w moim mniemaniu jak dla szczenięcia.
Ruch wtedy jak i teraz jest na porzadku dziennym. Spacery a jeżeli brak mi czasu min godzina biegania po placu a plac jest dość duży. Sunia wychowuje się razem z sunią bernardynką mojej mamy.

Tak wiec suczka ma nadwage i za bardzo nie wiem jak teraz z tym walczyc. Od pewnego czasu dostaje mniej jesc ale rezultatów nie widać.
Dlatego chciałabym prosić aby ktoś polecił mi jakąs dobrą karme typu light dla szczeniąt. Przekopałam prawie całe google ale nic sensownego nie znalazłam.
Musze w każdym razie działac bo sunia jest w okresie wzrostu i boję się o jej zdrowie przedewszystkim.
Z góry dziękuje i pozdrawiam !
isabelle30

26 października 2010, 19:36

Psiak w okresie wzrostu szybko wytraci nadwage o ile nie będziesz przesadzać z jedzeniem. Napisz ile tej karmy suczka dostaje dziennie?
Awatar użytkownika
kamila lakusiowa

27 października 2010, 15:02

A może to spowodowane chorobą?
ODPOWIEDZ
  • Informacje