witam,
Jestem nowa na forum i mimo usilnych prób,nie znalazłam na tym forum informacji które mnie interesują , stąd ten post.
Jestem właścicielką psa ze zdiagnozowaną w 2009 r. choroba nowotworową, chłoniakiem centroblastycznym. Pies (obecnie 9lat, mieszaniec jamnika) od dłuższego czasu dostaje regularnie chemię (1 m-nie) w Klinikach Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu. Do tej pory było wszystko w miarę ok, chemie znosił dobrze, dostawał sterydy, podaję mu takze od początku Iskial -1 dziennie. Było ok..W maju po wykonaniu testowych badań biochemicznych okazało sie ze ma zmienione , podwyższone parametry wątrobowe, i mimo podawania esselive przez 3m-ce 1dziennie , parametry 3-4 powiekszyły sie w badaniu powtórnym we wrzesniu. Zalecono dodatkowe leki osłonowe i zmianę karmy , na RC Hepatic- zakupione zreszta w klinice..
Ale mam problem:)
Czytając skład RC Hepatic - na pierwszym miejscu zboża..a to węglowodany które nie pomagają na raka.
Czytam wypowiedzi na waszym forum i znajduje informację o TROVET Highly Digestible Liverprotecting Diet dla psów. Ufam lekarzowi co leczy mi psa, jednak zdaje sobie sprawe ze RC jest u nich promowana, w koncu nic innego nie maja w ofercie..
Czy zmiana ma Trovet HDL bedzie lepsza (kukurydza tez na pierwszym miejscu!), myslałam tez o Acana Pacific (moj do tej pory był na Acana Lamb& rice - stad mysl o firmie ktorą mialam sprawdzoną)..?
pozdrawiam
Pies z chorobą nowotworową- jaka karma?
Zdecydowanie pies potrzebuje karmy z rybą,(ze względu na nowotwór) Polecam TOTW , co do Iskial jest świetny,ale dawkowanie 1 kapsułka dziennie przy takiej chorobie to o 1 przynajmniej za mało.
Jesteś zadowolona z lekarza -ok,ale podając iskial też powinnaś robić przerwy,i wymieniać go na omega 3 np Galomega.
Jesteś zadowolona z lekarza -ok,ale podając iskial też powinnaś robić przerwy,i wymieniać go na omega 3 np Galomega.
dziękuję za odpowiedź,
Jednak żadna z karm TOTW nie jest dedykowana dla psów z problemami wątrobowymi:( .
Nie chciałabym "wylać dziecka z kąpielą" . Nowotwór zaleczam, a wątroba wysiądzie...
"Psy rzadko umierają na raka. Zazwyczaj ulegają wtórnym chorobom jak niewydolność wątroby lub nerek. Tych efektów ubocznych często można uniknąć stosując właściwą dietę." - taka teza mnie przekonała w końcu mój z rakiem żyje juz ponad 2 lata...
Oprócz Iskiala, juz 2 dziennie , Echinacee , będę podawać takze Immunodol - dzieki info z tego forum..
Zdecydowałam się kupić obie i wypróbować. Zobaczymy , która bardziej przypadnie Maxowi do smaku i jak będą wygladały wyniki badań biochemii za 2 mce.
Jednak żadna z karm TOTW nie jest dedykowana dla psów z problemami wątrobowymi:( .
Nie chciałabym "wylać dziecka z kąpielą" . Nowotwór zaleczam, a wątroba wysiądzie...
"Psy rzadko umierają na raka. Zazwyczaj ulegają wtórnym chorobom jak niewydolność wątroby lub nerek. Tych efektów ubocznych często można uniknąć stosując właściwą dietę." - taka teza mnie przekonała w końcu mój z rakiem żyje juz ponad 2 lata...
Oprócz Iskiala, juz 2 dziennie , Echinacee , będę podawać takze Immunodol - dzieki info z tego forum..
Zdecydowałam się kupić obie i wypróbować. Zobaczymy , która bardziej przypadnie Maxowi do smaku i jak będą wygladały wyniki badań biochemii za 2 mce.
-
- Informacje
-