mały labradorek
stałam się posiadaczką małego labradorka , chcę żeby był zdrowy i wesoły , proszę o radę czym go karmić , poczytałam tu o różnych karmach i nadal nie wiem jaką kupić , mój Happy ma 2 miesiące
Może podaj jakiś przedział cenowy,wtedy będzie prościej Ci doradzić.
Ja karmiłem Royalem maxi baby dog,potem royalem juniorem,następnie zmieniłem na Acane puppy large bred.
Te karmy mogę polecić ,Nero na nich się odchował i bylismy z nich zadowoleni (też labrador)
Ja karmiłem Royalem maxi baby dog,potem royalem juniorem,następnie zmieniłem na Acane puppy large bred.
Te karmy mogę polecić ,Nero na nich się odchował i bylismy z nich zadowoleni (też labrador)
witam nawiazujac do istniejacego tematu tez mam labradorke 2mies.i 2 dni i narazie dostaje maxi babydog i mam zwiazku z ta karma pytanie czy niezamalo okolo 225 do 250 gram dziennnie ? bo jak jej to dziele na 4 posilki to jest to 50g i troszke ale jak wsypie to do miski to tego tam jest tak malo ze niewiem czy mysz by sie najadla ? a obila mi sie opinia ze dawkowanie na opakowaniach sa mocno zawyzone wiec jestem w kropce... i nastepne moje pytanie czy po babydog-u przejsc na maxi junior czy na LABRADOR RETRIEVER JUNIOR 33 tej samej firmy ??
dzieki za wszelkie odpowiedzi
dzieki za wszelkie odpowiedzi
karma maxi baby dog jest bardziej skondensowana i dlatego wydaje się tak mało w misce,musisz obserwować aby szczeniak za bardzo nie przytył,bo to niebezpieczne dla stawów.
Co do drugiego pytania w tamtym roku nie było jeszcze karmy dla labków junior,wiec nie karmiłem.Teraz mój dostawał dla dorosłych,ale konsystencja kupek była bardzo lużna,więc zaczął jeśc zwykły maxi adult i wszystko ok.
To tylko moje spostrzeżenia,może mój Nero nie toleruje jakiegoś składnika w karmie rc dla labradorów
Co do drugiego pytania w tamtym roku nie było jeszcze karmy dla labków junior,wiec nie karmiłem.Teraz mój dostawał dla dorosłych,ale konsystencja kupek była bardzo lużna,więc zaczął jeśc zwykły maxi adult i wszystko ok.
To tylko moje spostrzeżenia,może mój Nero nie toleruje jakiegoś składnika w karmie rc dla labradorów
Jolu, powiedz ile ma koszotwać ta karma, wtedy będzie nam łatwiej coś poradzić. Mój pies tez bardzo długo jadł Royal Canin, z karm dobrych mogę ci jeszcze polecić Biomill, Eagle Pack (karmię obecnie), Acanę, Purina Pro Plan tez jest nie najgorsza, ANF, Bento Kronen tez dośc dobre, Best Choice, Nutra Gold.
Nie mam laba, więc nie próbowałam tej nowej karmy dla labów, ale kupowałam przez bardzo długi czas karmę dla ONków i byłam zadowolona, odpowiednie krokiety, pies zjadał chętnie i nie chorował, kupki ładne. Teraz zmieniłam na Eagle Pack, ale tylko dlatego żeby uzupełnić ewentualne nieodoby. Jak skończe ten worek to znów powrócę do RC dla ONków, bo ma duże granulki a jak są zbyt małe mój ONek połyka
Nie mam laba, więc nie próbowałam tej nowej karmy dla labów, ale kupowałam przez bardzo długi czas karmę dla ONków i byłam zadowolona, odpowiednie krokiety, pies zjadał chętnie i nie chorował, kupki ładne. Teraz zmieniłam na Eagle Pack, ale tylko dlatego żeby uzupełnić ewentualne nieodoby. Jak skończe ten worek to znów powrócę do RC dla ONków, bo ma duże granulki a jak są zbyt małe mój ONek połyka
Nie wiem jaki przedzial cenowy podać , karma ma byc po prostu dobra , duzo słyszałam o Royalu, acha pani w sklepie powiedziała mi ,że karmy typu Puppy są dla malych ras, a dla ras typu labrador jest Junior , a na opakowaniu pisze ,że Junior jest od 5 miesiaca . Nie wiedzialam ,że zakup karmy dla psiaczka jest taki trudny.Pozdrawiam.
Trzeba po prostu sprawdzać na opakowaniu jaki jest przedział wiekowy podawania tej karmy, bo dla niektórych firm produkujacych karmy junior zaczyna się wcześniej, dla innych później.
dzieki za odpowiedz. zostaje przy babydog i bede sie muszial zaopatrzyc w jakas dobra wage
Każdy producent inaczej to nazywa,musisz patrzeć zeby był dla psów dużych ras.
Acana jest dla dużych ras do 15/18 miesiąca i pisze na opakowaniu large breed puppy.
Jeżeki chodzi o RC to najpierw BABY DOG póżniej junior
Producent zaleca podawanie baby dog dla ras narażonych na nadwagę do 4 miesiąca(np labrador) a do ras narażonych na niedowagę (np owczarek niemiecki) do 6 miesiąca.
Acana jest dla dużych ras do 15/18 miesiąca i pisze na opakowaniu large breed puppy.
Jeżeki chodzi o RC to najpierw BABY DOG póżniej junior
Producent zaleca podawanie baby dog dla ras narażonych na nadwagę do 4 miesiąca(np labrador) a do ras narażonych na niedowagę (np owczarek niemiecki) do 6 miesiąca.
Ja ze wskazowek tez wczesniej skorzystałam i kupiłam acana puppy large bridgre karma ma to czego potrzebują takie pieski ale moja sari niestety niechetnie wsuwa ta karme-musze lekko posmarowac jogurtem naturalnym , inaczej nic z tego.
Każdy pies podchodzi indywidualnie do tego .
Pozdrawiam!!
Każdy pies podchodzi indywidualnie do tego .
Pozdrawiam!!
moje szczęście rosnie jak na drożdzach , jak tak dalej pójdzie to bedę musiała kupowac karmę hutrowo , dzięki za wszystkie rady zdecydowałam się na Royal dla sczeniaków Pozdrawiam
-
- Informacje
-