żywienie psa z chorą trzustką
Witam.Mam owczaarka niemieckiego(2.5 roku) z chorą trzustką obecnie dostaje hillsa i/d .Chciałabym zmniec jej karmę na tańszą np.Bosch,Purina itd. Na co wrócić uwagę ilosc tłuszczu włókna ? doradźcie mi cos ? jestem załamana
-
pies nie ma chorej trzustki raczej. Robercie, a coś co by się sprawdzało przy SIBO?
karma mera dog pure ? czy mam patrzeć na ilość tłuszczu w karmie, włókno ? co możecie doradzic?
-
na prawdę nie wiem czy w sytuacji Twojego psa takie kombinowanie to dobry pomysł. najpierw go trzeba zdiagnozować, a dopiero potem mając odpowiedź na pytanie co mu jest szukać tańszej karmy. to nie czas na eksperymenty.
Myśle że masz rację .Chcę zostawic moją Negrę na Hillsie i/d amylan oraz fermactiv jakies 3 miesiące az przytyje a aż troche wydobrzeje a potem pomyślimy z karmą bo jakos nie moge w to uwierzyc zeby miała chora trzustkę .co o tym myslisz jak postapic ?
Myśle że masz rację .Chcę zostawic moją Negrę na Hillsie i/d amylan oraz fermactiv jakies 3 miesiące az przytyje a aż troche wydobrzeje a potem pomyślimy z karmą bo jakos nie moge w to uwierzyc zeby miała chora trzustkę .co o tym myslisz jak postapic ?
-
nie wiem czy amylan jest potrzebny, poczekaj co dr Jarek napisze - narazie zostaw tak jak jest.
weteryrz kazał dawac amylan po 1 tabletece do posiłku poczekam na dokora Jarka i zoabaczymy co powie
-
- Informacje
-