Witam
Mój bokser ma 11 lat od małego problemy z trawieniem. Od pół roku je karmę Eddy firmy (PUFFINS s.r.o., czeska karma)
Wcześniej kilka lat Chappi, którą na końcu przestał tolerować. Po zmianie na Eddy sierść przestała wypadać, nabrała poprawnego wyglądu i stolec jest zwarty, wcześniej była to luźna konsystencja. Jednak po zmianie na Eddy, pies wypróżnia się 2 razy dziennie (stolec zawsze jest twardy), czasem ma potrzebę i trzeciego razu. To jest normalne w tym wieku psa? Czy może muszę znaleźć inną karmę( jeśli jaką to co polecacie). Na eksperymenty nie mam ochoty bo to męczarnia dla mnie i psa, a wierzcie mi wiele niespodzianek już przechodziłem i nieprzespanych nocy. Dodam iż odkąd je Eddy a nie Chappi to zupełnie inny pies, bardzo radosny bez codziennych "duszących" gazów. Pies nie ma nadwagi.
Jaka karma dla 11 letniego boksera?
o chappi i innych marketowych karmach dla dobra psa najlepiej zapomnij. nie znam psa który po chappi nie miał by jakiś problemów a to z układem pokarmowym a to z sierścią, co do karm to nikt nie poda ci marki która na 100% podpasuje twojemu psu.
-
- Informacje
-