Hej Mam takie pytanie
Mam psa mieszanka labradora (jej mama labrador,a ojciec nie znana przeze mnie rasa ,więc nwm jak powinna wyglądać),który dostaje domowe jedzenie(makaron+ jakieś kości lub mięso) -raz dziennie i wydaje mi się jakiś chudy (żebra nie wychodzą,ale koścista jest ... Czy dawać dwie porcje? Czy jednak zostać przy jednej? Proszę o szybkie odpowiedzi
Porcje mieszanki labradora
Trudno powiedzieć ile porcji powinien dostawać Twój pies skoro nie napisałaś jaką ilość jedzenia dajesz mu jednorazowo. Na pewno ma baaardzo ubogą dietę Jeśli nie karmi się psa dobrą suchą karmą to w menu powinno znaleźć się poza mięsem (kości gotowanych ani pieczonych nie wolno podawać psom) i makaronem jarzyny, olej, witaminy i preparaty specjalne dla psów (tzw. suplementy)
W tej chwili najczęściej karmi się psy 2 razy dziennie, a rasy ze skłonnością do skrętów żołądka nawet częściej. Tylko, że najpierw trzeba wiedzieć ile jedzenia pies potrzebuje dziennie i wtedy podzielić tą ilość na 2 posiłki.
W tej chwili najczęściej karmi się psy 2 razy dziennie, a rasy ze skłonnością do skrętów żołądka nawet częściej. Tylko, że najpierw trzeba wiedzieć ile jedzenia pies potrzebuje dziennie i wtedy podzielić tą ilość na 2 posiłki.
-
- Informacje
-