Witam
Mojemu psu od jakiegoś czasu nie starcza dzienna dawka jedzenia, wyłudza od nas.
Karmę suchą i puszki mięsne nie gryzie i połyka tylko zachłannie zjada bez gryzienia.
Po za tym od 2 tygodni w nocy rzyga .
Rasa tego pas to "cocker spaniel angielski" . ma 5 lat .
Proszę o odpowiedź czemu on tak dużo je i wymiotuje .
Pomoc
Witam.Mam suczkę 10-cio miesięczną mix sznaucera która ma styczność z pieskami biegającymi na naszym podwórku które nie są moje tylko teściowej a odrobaczane są jak teściowej się przypomni raz na rok albo raz na dwa lata.Od czasu kiedy suczka jest z nami według mnie je trochę mało ważąc na dzień dzisiejszy 10 kilo, dużo jedzenia wyrzucam. Od jakiś trzech dni suczka je jeszcze mniej jesli można ten jeden kęs na cały dzień nazwać jedzeniem a odrobaczana była w sierpniu,w kupie nie zauważyłam robaków chyba że są jakieś mniej widoczne dla naszego oka co w takim przypadku zrobić czy powodem może być że ma kontakt z bardzo rzadko odrabaczanymi pieskami?czy jej coś dolega? może jej podać kolejną tabletkę mam ANIPRAZOL na odrobaczenie? czy jakiś syropek na apetyt?Pierwszy raz spotkałam się z pieskiem takim NIEJADKIEM.Pozdrawiam
Po co ładujesz chemię na robaki, przyczyna może być inna i należy iść do weterynarza i zrobić badania .Ja nie ładuję w psa środków odrobaczających , robię najpierw badanie kału na pasożyty i jak jest konieczność , to wtedy odrobaczam .
"gościowi" nie chodziło tylko o to że badanie kału pokaże co psu dolega, póki co psa trzeba dokładnie zbadać a na przyszłość co pare miesięcy możesz zbadać kupala czy w ogóle jest sens odrobaczania, wyjdzie podobny koszt co odrobaczanie a zdrowiej dla psa
-
- Informacje
-