Lucky's Black Label Edelross - 51% mięsa
: 10 lipca 2014, 10:36
tak sobie oglądam nowinki i takie coś znalazłam , co sądzicie ?
Skład:
mięso końskie 51% (suszone i zmielone**), mąka ziemniaczana 20%, płatki ziemniaczane 25%, mąka amarantusowa 5%, jaja suszone, olej rzepakowy, jabłko (suszone i zmielone), pietruszka, marchew, pasternak, lubczyk ogrodowy, ekstrakt rozmarynowy, ekstrakt z Yucca Schidigera, fosforan dwuwapniowy (naturalne źródło wapnia i fosforu)
** Karma nie jest produkowana z mączki mięsnej. Do produkcji użyto 51% suszonego mięsa w kawałkach, które następnie zostało zmielone, dodane do reszty składników i wypieczone w tradycyjnym piecu.
Składniki analityczne:
Białko surowe: 19%
Tłuszcz surowy: 9%
Włókno surowe: 3%
Popiół surowy: 9%
z czego wapnia 2%
fosforu 1,2%
Energia metaboliczna: 13,71 MJ odpowiada 3276 kcal na kg
Dodatki na kg / dodatków żywieniowych na kg:
witamina A 12000 IU
witamina D3 1200 IU
witamina E jako octan d-alfa-tokoferolu 70 mg
witamina B1 jako monoazotan tiaminy 10 mg
witamina B2 jako ryboflawina 10 mg
witamina B6 jako chlorowodorek pirydoksyny 6 mg
witamina B12 jako cyjanokobalamina 30 mcg
biotyna jako D (+)-biotynę 250 mcg
kwas pantotenowy jako D-pantotenian wapnia 20 mg
kwas nikotynowy jako niacyna 40 mg
kwas foliowy 2 mg
żelazo w postaci tlenku żelaza (III) 175 g
cynk w postaci tlenku cynku 125 mg
miedź w postaci siarczanu miedzi (II), pentahydrat 10 mg
kobalt w postaci siarczanu kobaltu (II), heptahydrat 0,4 mg
jod jako jodan wapnia, bezwodny 20 mg
selen jako selenin sodu, bezwodny 0,3 mg
Skład:
mięso końskie 51% (suszone i zmielone**), mąka ziemniaczana 20%, płatki ziemniaczane 25%, mąka amarantusowa 5%, jaja suszone, olej rzepakowy, jabłko (suszone i zmielone), pietruszka, marchew, pasternak, lubczyk ogrodowy, ekstrakt rozmarynowy, ekstrakt z Yucca Schidigera, fosforan dwuwapniowy (naturalne źródło wapnia i fosforu)
** Karma nie jest produkowana z mączki mięsnej. Do produkcji użyto 51% suszonego mięsa w kawałkach, które następnie zostało zmielone, dodane do reszty składników i wypieczone w tradycyjnym piecu.
Składniki analityczne:
Białko surowe: 19%
Tłuszcz surowy: 9%
Włókno surowe: 3%
Popiół surowy: 9%
z czego wapnia 2%
fosforu 1,2%
Energia metaboliczna: 13,71 MJ odpowiada 3276 kcal na kg
Dodatki na kg / dodatków żywieniowych na kg:
witamina A 12000 IU
witamina D3 1200 IU
witamina E jako octan d-alfa-tokoferolu 70 mg
witamina B1 jako monoazotan tiaminy 10 mg
witamina B2 jako ryboflawina 10 mg
witamina B6 jako chlorowodorek pirydoksyny 6 mg
witamina B12 jako cyjanokobalamina 30 mcg
biotyna jako D (+)-biotynę 250 mcg
kwas pantotenowy jako D-pantotenian wapnia 20 mg
kwas nikotynowy jako niacyna 40 mg
kwas foliowy 2 mg
żelazo w postaci tlenku żelaza (III) 175 g
cynk w postaci tlenku cynku 125 mg
miedź w postaci siarczanu miedzi (II), pentahydrat 10 mg
kobalt w postaci siarczanu kobaltu (II), heptahydrat 0,4 mg
jod jako jodan wapnia, bezwodny 20 mg
selen jako selenin sodu, bezwodny 0,3 mg