Mój pies & tłum

Dyskuje na temat prawidłowego żywienia psów.

Moderatorzy:Robert A., Jarek

Madzia :)

04 lipca 2005, 18:59

Mój pies - ( ratlerek ) nie lubi gdy kilka osób naraz chce go np. pogłaskać, lub gdy ktoś chce go wziąć na ręce. Staje się bowiem ,,agresywny'', to znaczy chce kogoś ugryźć. W jaki sposób mam temu zaradzić ???? Chodzi mi o to aby z chęcią dawał się głaskać gdy jest w tłumie, ponieważ gdy podchodzi do niego jakaś osoba ( jedna - nie więcej ) to daje się pogłaskać, ale jednak nie da się wziąć na ręce. Jak mam sprawić aby to się zmieniło ???? Pilnie proszę o odpowiedź !!!
Darek
Lekarz weterynarii

05 lipca 2005, 09:36

Witam,

Powinna Pani udac sie z pieskiem do szkoly dla psow - zalezy oczywiscie w jakim pies jest wieku, ale mysle iz jest jeszcze szansa aby stal sie ulegly i grzeczny.
Niestety nic wiecej nie moge poradzic gdyz nie jest to problem do leczenia lekarskiego, lecz dla specjalisty od tresury...

Powodzenia w szkoleniu pieska! :)
Pozdrawiam,
Darek Kobiałka
Gość

29 lipca 2005, 20:35

To jest "urok" psów ras miniaturowych - są nieufne w stosunku do obcych osób, nie lubią być przez nieznajomych głaskane bądź brane na ręce. Skoro psa takie sytuacje stresują czy nie warto byłoby spróbować ich unikać?
ODPOWIEDZ
  • Informacje