Mój pies ma obecnie 3 miesiące i waży jakieś 14kg,schudł ostatnio ale urósł wg mnie nie wygląda dobrze,widać żebra ale bez przesady,nie wygląda na wychudzonego ale jest zarys żeber i dziwnie głowa wygląda,na niej też schudł,nie jest bardzo energiczny,jak to szczeniaki,na spacery wychodzimy po 15 minut.
Obecnie je Royal Canin puppy giant,czasami dostaje skrzydełka z kaczki,porcje rosołowe z kurczaka oraz mieloną wołowinę.
Po porcjach rosołowych ma śmierdzące bąki,po 1 skrzydełku z kaczki jest ok ale np. po 2 kupa jest luźniejsza,po podrobach kupa jest luźniejsza,po wołowinie wszystko jest ok,bez gazów itd.
Niezbyt chętnie je karmę a kupa pomimo że jest zwarta i ładnego kształtu to czasami zawiera trochę śluzu,zastanawiam się czy to nie jest wina złej karmy,je ją już od miesiąca ale nigdy na sucho jej nie rusza więc dorzucam mu wołowiny lub wywar z warzyw.
Jaką karmę kupić ? pomału kończy mi się RC i już bym nie chciała kupować tej samej ze względu na tego kurczaka,cena nie jest istotna.
Pies rasy Dogo canario
złe przybieranie na wadze u szczeniaka
Powinnaś dobrze odrobaczyć psa.
Wybór karm jest ogromny możesz zamienić RC na bez zbożową Taste Of The Wild, Biomila, ewentualnie Brit Care .
Od czegoś trzeba zacząć myślę,że jeszcze nie raz zmienisz rodzaj karmy tym bardziej ,że psinka jest szczeniakiem.
Wybór karm jest ogromny możesz zamienić RC na bez zbożową Taste Of The Wild, Biomila, ewentualnie Brit Care .
Od czegoś trzeba zacząć myślę,że jeszcze nie raz zmienisz rodzaj karmy tym bardziej ,że psinka jest szczeniakiem.
-
A przede wszystkim wyrzucić ten rojal. To nie jest odpowiednia karma dla dużych ras. Wogóle marnej jakości są te rojale. Jest sporo sprawdzonych karm dla dużych ras. U nas sprawdził się m in.: Josera Kids, Brit Care Junior Large, Cibau Maxi Puppy. Markus Muhle, Lukulus Junior, Fitmin Maxi Junior. Taste of the Wild jest karma ok ale mam małe bubki i nie wszystkim psom to pasuje. Moim nie spodobały się takie małe ziarenka i poprostu zamiast gryźć wciągały je jak odkurzacz, krztusząc się czasem Ale to bardzo dobra karma i składem i jakością.Robert A. pisze:Powinnaś dobrze odrobaczyć psa.
To że Twój pieso ma problemy jak zje coś surowego to tez może to być spowodowane wyjałowieniem jego układu pokarmowego. Niestety taki efekty dają karmy złej jakości. Zrób tez porządne odrobaczanie. Ale przede wszystkim zmień karmę bo trujesz psa i niedługo kupę kasy u weta będziesz zostawiać. A który to wet zapewne poleci Ci podawanie karny leczniczej weterynaryjnej Royal Canin
Jaką karmę wybrałaś dalej do żywienia?motyl9 pisze:Mój pies ma obecnie 3 miesiące i waży jakieś 14kg,schudł ostatnio ale urósł wg mnie nie wygląda dobrze,widać żebra ale bez przesady,nie wygląda na wychudzonego ale jest zarys żeber i dziwnie głowa wygląda,na niej też schudł,nie jest bardzo energiczny,jak to szczeniaki,na spacery wychodzimy po 15 minut.
Obecnie je Royal Canin puppy giant,czasami dostaje skrzydełka z kaczki,porcje rosołowe z kurczaka oraz mieloną wołowinę.
Po porcjach rosołowych ma śmierdzące bąki,po 1 skrzydełku z kaczki jest ok ale np. po 2 kupa jest luźniejsza,po podrobach kupa jest luźniejsza,po wołowinie wszystko jest ok,bez gazów itd.
Niezbyt chętnie je karmę a kupa pomimo że jest zwarta i ładnego kształtu to czasami zawiera trochę śluzu,zastanawiam się czy to nie jest wina złej karmy,je ją już od miesiąca ale nigdy na sucho jej nie rusza więc dorzucam mu wołowiny lub wywar z warzyw.
Jaką karmę kupić ? pomału kończy mi się RC i już bym nie chciała kupować tej samej ze względu na tego kurczaka,cena nie jest istotna.
Pies rasy Dogo canario
mam podobny problem ze swoją suczka . jak była mniejsza wyglądała jak pulpet .teraz jest już wyrośnięta ale mimo że daję jej podwójne porcje które zjada wygląda na wychudzoną. lekarz twierdzi że jest zdrowa ..nie ma żadnych pasożytów. ktoś ma pomysł co możne być nie tak?
-
- Informacje
-