Witam!
Jestem właścicielką psa - Amstaff 15 miesięcy. Niedawno były robione testy alergiczne i pies ma alergie pokarmową na:
-ziemniaki
-groch
-soję
- ryż (minimalnie poza dopuszczalnym zakresem)
Od jakiegoś czasu poszukuję karmy suchej która by nie miała w składzie tych alergenów.
Może znacie jakąś dobrą karmę premium niezawierającą wyżej wymienionych składników?
Czy hydroliza składnika jakoś niweluje alergen? Aktualnie pies jest na RC anallergenic.
Pozdrawiam,
Marta
Alergia na "wypełniacze"
Mam psa rasy yorkshire terrier, który ma ciągle zapalenie uszu. Również powodem jest alergia. Nie wiem na co ma ale może przeczytaj o "ROYAL CANIN HYPOALLERGENIC". Dodatkowo muszę mojego psa kąpać w szamponie dla psów z alergią.
Ostatnio zmieniony 06 listopada 2017, 15:49 przez dinus, łącznie zmieniany 2 razy.
Mój jest na Royal Canin Anallergenic. RC Hypoallergenic go niestety uczulał. Chciałam zmienić karme na lepsza po testach bo RC nie jest rewelacyjna, ale z informacji jakie zdobyłam chyba tylko ewentualne przejście na BARF zostaje. Niestety nie ma karmy bez któregoś z wcześniej wymienionych składników.
-
jejku.... wszystkie te karmy to zapychacze. możesz robić krzywdę swojemu psu. Polecam wczytać sie w skład. a swojemu podaję karmę tylko na naturalnych składnikach no i bez zbóż. podaję petvitę. z czystym sumieniem polecam bo piesek, który był wybredny wcina tylko tą karmę