CZy mój 7 miesięczny york może jeśc karmę dla dorosłych psów
Mój york skończy we wrześniu 8 miesięcy.Czy może jeśc karmę royal od 10-tego miesiąca??
Ja bym się specjalnie z karmą dla dorosłych Yorków nie spieszyła. Pozostałabym przynajmniej do 10 miesiąca przy karmie RC Mini Junior, ze względu na dość duże potrzeby energetyczne i ogromny temperament tego ślicznego psiaczka. Eukanuba zaleca nawet stosowanie karmy Puppy&Junior Mini Breed do 12 miesiąca życia. Można tylko w tym wieku ograniczyć ilość posiłków do dwóch dziennie. Pochodziłam też po hodowlach Yorków i niektórzy hodowcy proponują stosowanie karm typu Puppy&Junior znacznie dłużej niż jest to zazwyczaj zalecane, z korzyścią dla zdrowia i kondycji piesków. Mają doświadczenie, więc kto wie...
Tez myślę, że nie ma sensu przyspieszać podawania kamy adult. Jak mówiła ATA piesek jest jeszcze mały no i z pewnością ruchliwy. Potrzebuje dużo energii, a karmy dla psów dorosłych są zazwyczaj mniej kaloryczne niż te dla szczeniaków. Poczekałabym ze zmianą karmy tak jak zaleca producent- do 10 miesiąca
Pozdrawiam
Ania i koty
Pozdrawiam
Ania i koty
-
- Informacje
-