Która karma lepsza? Purina Pro Plan czy Hill's
Teoretycznie Hill's jest lepszy (i droższy) bo to karma z najwyższej półki, ale Purinie Pro Plan też nic nie brakuje. Ja osobiście wybrałabym Hill'sa ale gdyby szczeniak uparł się na PPP (co jest możliwe ) to nie byłoby tragedii. Karma jest naprawdę przyzwoita i według mnie nie wymaga żadnych ekstra dodatków. Można spróbować, zwłaszcza, że i cena PPP jest naprawdę atrakcyjna
Obydwie karmy bardzo dobre, u mnie też Hill's ma drobną przewagę jednakże jeden i drugi pokarm zawiera odpowiedni skład, dodatków witaminowych nie trzeba. Może daj wybrać psu, niech je tą karmę która mu lepiej posmakuje bo przepaści między Hill'sem i PPP absolutnie nie ma
dzięki,dziewczyny tylko jak ja poznam ze psu bardzij smakuje ta a nie inna karma no i ile musi zjesc zebym mogła poznać ze mu smakuje?
Kup małe opakowania i sama zobaczysz - trudno się nie zorientować A zjeść powinien tyle, ile zaleca producent. Za dużo też nie jest dobrze. Tyle, że piesio może jednakowo polubić obie i wtedy można mu czasem zamienić jedną na drugą (z tygodniowym okresem przejściowym). Byle nie za często bo takie zmiany też nie są za korzystne, zwłaszcza jeśli dana karma psiakowi służyk.futrzaki pisze:dzięki,dziewczyny tylko jak ja poznam ze psu bardzij smakuje ta a nie inna karma no i ile musi zjesc zebym mogła poznać ze mu smakuje?
A jakiej wielkości lub rasy masz pieska?
Labrador
eukanubą go karmic nie chce purina ma artakcyjną cene i duzo jest promocji do tej karmy puszki,miski ostatnio nawet kocyk dla psa widziałam a hills jest podobno karmą wysokiej jakosci
małe opakowania mam eukanuby i hillsa dostałam próbki z krakvetuKup małe opakowania i sama zobaczysz - trudno się nie zorientować
eukanubą go karmic nie chce purina ma artakcyjną cene i duzo jest promocji do tej karmy puszki,miski ostatnio nawet kocyk dla psa widziałam a hills jest podobno karmą wysokiej jakosci
Purina PP też jest wysokiej jakości, naprawdę karmy są do siebie bardzo zbliżone i to tylko moim prywatnym zdaniem Hill's ma maleńką przewagę- bo dla kogoś innego PPP może być jednak z deczka lepsza Chyba zawsze jest tak, że jak ktoś porównuje dwie rzeczy, to choć obie są świetne ma swojego faworyta- i tak jest też w tym przypadku. Naprawdę to praktycznie bez większej różnicy który pokarm wybierzesz, obydwa są wysokiej klasy więc możesz pozostawić ostatnie zdanie psu i kupić nieduże opakowania obu karm. Najpierw karm jedną, potem drugą. Myśle, że dla labka ajodpowiedniejsze będą opakowania 3kg- akurat jedna i druga firma takowe posiada. Przykładowo- podawaj najpierw PPP, codziennie dawaj psu tą karmę, tak żeby przez pare czy parenaście dni dostawał tylko ta jedną- bez domieszek innych karm. Jak się skończy opakowanie to zrób tak samo z Hill'sem. Chodzi mi po prostu, żebys nie wymieszała mu jednej i drugiej, albo żebyś nie dawała na przemian, bo pies może się zachwycić czyms nowym a potem nie będzie chciał jeść. Podawaj tak, ze miał ciąg parunastu dni tylko na danej karmie.
A co do promocji to faktycznie w Purinie (zarówno psiej i kociej) jest ich ostatnio sporo, ogólnie rzecz biorąc Purina rozwia się bardzo pręznie ostatnio, robią promocje, goszczą na wielu wystawach i targach, umieszczają sporo reklam. W Hill'sie jednak też są gratisy, nieraz do opakowań 15 kg jest dołączane 3kg za darmo itd. itp.
Pozdrawiam
Ania i koty
A co do promocji to faktycznie w Purinie (zarówno psiej i kociej) jest ich ostatnio sporo, ogólnie rzecz biorąc Purina rozwia się bardzo pręznie ostatnio, robią promocje, goszczą na wielu wystawach i targach, umieszczają sporo reklam. W Hill'sie jednak też są gratisy, nieraz do opakowań 15 kg jest dołączane 3kg za darmo itd. itp.
Pozdrawiam
Ania i koty
zaczxelismy od puriny pro plan jestem z niej bardzo nie zadowolona,sierśc psa znacznie się pogorszyła,kupy są żadkie i duze pies w ciagu 10 minut robi 2 kupy całkiem spore przez kilka dni musiałam dodawac coś extra do posiłku bo inaczej pies wogole nie chciał jej jeść,ale w koncu zaczął ją jeśc jednak widze że sierść stała się matowa i bez połysku,dziasiaj kupiłam royala i bedziemy powoli przechodzić na tę karmę,z pewnością to niewazne ale to tylko takie moje spostrzezenie i subiektywna opinia porównawcza tych dwóch karm prop-plan ma zapach taki bardziej "sztuczny" granulki są o wiele większe od karmy Royal no i zapach R jest zupełnie inny przypominający bardziej nasze jedzenia.W końcu najważniejsze żeby psu smakowało.Purinie mówimy zdecydowane Nie.
-
- Informacje
-