Acana czy Brit czy Eukanuba - czyli cos do 155zł

Dyskuje na temat prawidłowego żywienia psów.

Moderatorzy:Robert A., Jarek

Awatar użytkownika
bobwoj
Kontakt:

09 października 2006, 10:32

Witam najpierw chce wszystkich powitać i pogratulować świetnego portalu.
Jestem szczęśliwym właścicielem 10 miesięcznego ON. Prosze mi napisać jaką karmę dla niego proponujecie. CHodzi mi przede wszystkim żeby była smaczna pożywna wartościowa a piesek żeby był na niej potężny i ładnie wykolorowany. Do tej pory jadł Eukanube Large Puppy i Purine Dog CHow large Breed Puppy. Wiem że ta Purina na niższa półka ale mojemu bardziej smakowała niż Eukanuba. Ponadto słyszałem m.in od mojego weterynarza że Eukanuba coś tam odwaliła i że jej jakość spadła. Ponadto można już ją kupić na za 155 zł 15 kilo large breed puppy. Więc jest w cenie Acany a ta zbiera coraz więcej zwolenników. Niektórzy mówią nawet że jest lepsza od Eukanuby która już teraz poprostu opiera się na wyrobionej na początku renomie i rekomendacji osób które ją sprzedają. Zaś Akana plusuje podobno doskonałą jakością i składnikami które mają takie restrykcję jak żywność ludzka!!!
Ponadto wiele dobrego słyszałem o dużo tańszym Bricie. Co o tym sądzicie???
Z góry dziękuje za odpowiedź i pozdrawiam. :)
Awatar użytkownika
boguś

09 października 2006, 12:08

Ja wybrałbym Acanę,mój lab jak był w wieku Twojego onka,to ją wcinał
Awatar użytkownika
bobwoj
Kontakt:

09 października 2006, 12:19

Dzięki za odpowiedź. Wytłumacz mi prosze czy warto dopłacać do Acany 50 zł W stosunku do Brit ???
Jeżeli chodzi o skład są bardzo podobne jakość podobno także.
Jakie jest twoje zdanie?
Chodzi nawet o dawkowanie jest bardzo zbliżone więc wartość energetyczna musi być podobn. Także ilość popiołu jest podobna.
Awatar użytkownika
boguś

09 października 2006, 12:32

Jak ja karmiłem acaną ,to wtedy britu nie było jeszcze w ofercie Krakvetu,Jedyny brit ,który spotkałem pochodził z fabryki belgijskiej i kosztował tyle samo co acana.Teraz sytuacja się zmieniła i produkują go pod pragą i wyrażnie staniał.Moje spostrzeżenia,kupiłem brita raz na próbe i bardzo duże śmierdzące kupy,zdyskfalifikowały tą karmę.Po Acanie było wszystko ok,pies się bardzo dobrze rozwinął,jedyne co podawałem to artroschan na stawy.Musisz sam spróbować,jaka karma lepiej służy Twojemu onkowi.
Poczekaj jeszcze napewno ktoś Ci odpisze i wtedy wyciągniesz wnioski na podstawie kilku opini
Pozdrawiam : :D
PS wpisz w opcji szukaj ACANA i będziesz miał co czytać
Awatar użytkownika
bobwoj
Kontakt:

09 października 2006, 12:52

OK dzięki. Sugerowałem się opiniami znajdującymi sie sklepie krakvetu. Tam jest taka:
"Nasza labradorka karmiona była Gilpą, niestety nagle jej się odwidziało, próbowaliśmy Royala, Acanę, Eukanubę...na próżno, odchodziła od miski w połowie jedzenia. Znajomy polecił nam Brit, byliśmy pełni obaw, odstraszała nas.....niska cena:-) Zaryzykowalismy i był to strzał w dziesiątkę. Kiedy Tasza słyszy szelest worka leci na złamanie karku. My też jesteśmy zadowoleni, pies ładnie przybiera na wadze, sierść jej błyszczy, kupy są nareszcie zwarte. Polecamy."
Adam

10 października 2006, 20:12

Moja ONeczka (11M) za to nie tolerowala Acany, robila zielone kupska :| . Za te cene ze swej strony i znajomych onkarzy polecam Nutre Nuggets lub Proformance. Jesli cos drozszego to ProPlan, pozdrawiam :)
DamaKier
Kontakt:

10 października 2006, 21:07

Ja też wybrałabym z tego wszystkie Acanę, możesz tez zainteresować się PROFormance, która jest w rozsądnej cenie. Brit no to jednak niższa półka, mniej dodatków, nie we wszystkich opcjach jest glukozamina i chondroityna, no i trzeba pamiętać, że te 30% to nie tylko mięso, ale także produkty pochodne, czyli Acana pod tym kątem wychodzi sporo korzystniej wg mnie. Ja bym kramiła Britem jakbym nie miała już kasy na nic innego, jeśli możesz jednak poświęcić te 150zł to radzę wybrać Acanę, jak wspominałam możesz się też PROFormance zainteresować bo jakość bardzo porównywalna do Acany.

Pozdrawiam

Ania i koty
Awatar użytkownika
digieve
Kontakt:

15 października 2006, 16:11

Ja wybrałam Eukanubę, też szukałam w podobnym przedziale cenowym. Acanę moja suka też jadła, ale mam wrażenie, że lepiej jej służy Eukanuba jednak. Po Acanie było więcej kupsk i suka się szybciej męczyła - a jest psem ze sporą ilością ruchu w ciągu dnia.
Acany nie jadła zbyt chętnie, za to Eukanubę bardzo a nie jest typem psa rzucającego się na michę. Ja sobie Eukanubę chwalę.
Bardzo dużo dobrego słyszę też o karmie Bewi-Dog.
Oczywiście pies, psu nie równy i to co jednemu posłuży wcale nie musi drugiemu. Trzeba samemu wybadać co lepsze.
ODPOWIEDZ
  • Informacje