BELCANDO
dzien dobry
Jest to karma tej samej jakosci co acana anawet powiedziałąbym ze acana jest lepsza.
Dziekuję
Pozdrawiam
Marzena Machnik
Jest to karma tej samej jakosci co acana anawet powiedziałąbym ze acana jest lepsza.
Dziekuję
Pozdrawiam
Marzena Machnik
Mojemu psu smakuję wyjątkowo!
- maxymi
- Kontakt:
Dziękuję za opinię Pani Marzenko A Tobie Carmello za zachętę Spróbuję i ja choć Acana bardzo Kubie smakuje Jednak monodieta mnie nie przekonuje, a i Kuby nie bo po 3 dniach od podawania jednego rodzaju karmy odchodzi od miski Wielkie dzięki
szukalam karmy w tym przedziale cenowym.
Zaczelam od Bento , potem Acana.
Slyszalam raczej pochlebne opinie o Belcando. Moj pies ja naprawde lubi, czego nie moglam powiedziec o poprzednich. Mialam Dinner, teraz mam Lamb & Rice.
Czy High Energy ma podobnie duze chrupki? http://www.krakvet.pl/product_info.php? ... ts_id=6481
zastanawiam sie nad zakupem tych chrupek przy nastepnym zamowieniu, z uwagi na to, ze psiak sporo czasu spedza w ogrodzie (nawet zimą w dzien chce bys na dworze) i mysle nad taką karmą.
Zaczelam od Bento , potem Acana.
Slyszalam raczej pochlebne opinie o Belcando. Moj pies ja naprawde lubi, czego nie moglam powiedziec o poprzednich. Mialam Dinner, teraz mam Lamb & Rice.
Czy High Energy ma podobnie duze chrupki? http://www.krakvet.pl/product_info.php? ... ts_id=6481
zastanawiam sie nad zakupem tych chrupek przy nastepnym zamowieniu, z uwagi na to, ze psiak sporo czasu spedza w ogrodzie (nawet zimą w dzien chce bys na dworze) i mysle nad taką karmą.
- maxymi
- Kontakt:
Będę bardzo wdzięczny jak mi ktoś doradzi, a najlepiej weterynarz, czy karma High Energy może był stosowana dla 15kg psa, który przynajmniej godzinę dziennie gania intensywnie za rzucaną piłką? Nawet w domu musi się nią bawić. Cy jednak jest zbyt kaloryczna?
nie nie podawałbym.
- maxymi
- Kontakt:
Panie Jarku dzięki za odpowiedź. Tyle że ja z zalecanej dawki 180g podaję 130g bo wieczorkiem podaję kość z chrząstkami i odrobinką mięska. Czy mimo tego nie podawać witamin? Czy też podawać zalecaną dawkę suchej karmy mimo podawanej kości? Bardzo wdzięczny będę za odpowiedź Nie chcę szkodzić mojemu psu
Myślę, że powinieneś podawać pełną dawkę, bo kośc (moim zdaniem) jest raczej w kategorii przysmaku. Ograniczasz dość dużo, bo aż 50g, a przeciez pisałeś, że piesek ma dużo rcuhu także myślę, ze pełna dawka + kość i nie powinno być problemów
- maxymi
- Kontakt:
Dzięki DamoKier za opinię To co napisałaś jest sensowne, ale aby się upewnić poczekam jeszcze na opinie innych, a Pana Jarka szczególnie Słyszałem głosy w tym weterynarzy, że kość, szczególnie z chrząstkami i mięsem również należy traktować jako posiłek. Dlatego proszę bardzo o dalsze opinie
- maxymi
- Kontakt:
Czy może szanowny Pan Jarek lub inny szanowny przedstawiciel sklepu Krakvet rozwiać te moje wątpliwości czy traktować kość jak posiłek i zmniejszać dawkę suchej karmy (a jeżeli tak to jak drastycznie) czy też postępować jak radzi DamaKier? Proszę o szybką odpowiedź
Witam
Generalnie karmy wysokoenergetyczne sa polecane równeiz dla psów o duzym temperamencie jesli piesek dobrze wygląda przy tej dawce to nie nalezy mu jej zwiekszac (dawkowanie jest zalezne od wielu czyników) ,ja bym kosci + mięsko nie traktowała jako własniwego jedzonka a jako przysmak wieczorny i w tym wypadku podawała normalnie witaminy.
Dziękuje
Pozdrawiam
Marzena Machnik
Generalnie karmy wysokoenergetyczne sa polecane równeiz dla psów o duzym temperamencie jesli piesek dobrze wygląda przy tej dawce to nie nalezy mu jej zwiekszac (dawkowanie jest zalezne od wielu czyników) ,ja bym kosci + mięsko nie traktowała jako własniwego jedzonka a jako przysmak wieczorny i w tym wypadku podawała normalnie witaminy.
Dziękuje
Pozdrawiam
Marzena Machnik
-
- Informacje
-