KARMIENIE CIężARNEJ SUKI OWCZARKA NIEMIECKIEGO
- Casia_i_Figa
Powinna to być karma dla szczeniaków i suk ciężarnych i karmiących,pózniej tą karmę daje sie szczeniaką,głównie chodzi o to zeby była dość energetyczna i dobrze zbilansowana.
Niech sie jeszcze wypowiedza osoby z większym doświadczeniem a ja życzę dużo zdrówka mamusi i maluszką
Niech sie jeszcze wypowiedza osoby z większym doświadczeniem a ja życzę dużo zdrówka mamusi i maluszką
Witam
Karmę zmieniamy od 4 tygodnia ciązy stopniowo zwiekszamy dawkę w zaleznosci od tego czy ciąza jest liczna czy raczej nie(ta mozliwosc daje nam usg)wóczas przy licznej ciazy suka powinna dostawac ok 700-800g karmy np hills (bo taka moja suka owczarka niemieckiego akurat dostaje)
i taka dawka jest do ok tyg przed porodem po czym powoli zmniejszamy dawke , Po urodzeniu sie szczeniat karme dajemy dowoli chyba ze suka raczej gruba jest to ok 700-800g i tak karmimy do odstawienia szczniat.
Dziękuje
Pozdrawiam
Marzena Machnik
Karmę zmieniamy od 4 tygodnia ciązy stopniowo zwiekszamy dawkę w zaleznosci od tego czy ciąza jest liczna czy raczej nie(ta mozliwosc daje nam usg)wóczas przy licznej ciazy suka powinna dostawac ok 700-800g karmy np hills (bo taka moja suka owczarka niemieckiego akurat dostaje)
i taka dawka jest do ok tyg przed porodem po czym powoli zmniejszamy dawke , Po urodzeniu sie szczeniat karme dajemy dowoli chyba ze suka raczej gruba jest to ok 700-800g i tak karmimy do odstawienia szczniat.
Dziękuje
Pozdrawiam
Marzena Machnik
a jeśli chodzi o karmienie domowe to co proponujecie podawac? Moja suczka własnie jest po cesarskim cieciu...miala 12 szczeniat z czego 4 tylko przezyly...a to za sprawa zbyt silnej narkozy:( pozostale 4 maja juz prawie tydzien i maja sie niezle...chcialabym zeby moja suczka dobrze je karmila i zeby sama miala wszystko zbilansowane...POMOZCIE:) weterynarze w klinice polecaja karme ale ja preferuje domowe jedzenie typu ryz, wolowina, watrobka, jaja surowe, ser bialy itp. czy slusznie
Wątróbkę dajemy rzadko, najlepiej raz na kwartał. Warto by też było urozmaicić mięso- wołowina jest dobra, ale inne mięsa też
-
- Informacje
-