arthroflex

Dyskuje na temat prawidłowego żywienia psów.

Moderatorzy:Robert A., Jarek

pawel

07 grudnia 2006, 21:34

Mam pytanie.
Czy przy stosowaniu u labradora "arthroflex" należy robic jakies przerwy w podawaniu czy mozna podawac ciagle.
Mam labka 8,5 mies i podaje arthroflex i nie wiem czy robic mu przerwe np. miesiac lub dwa i znowu zaczac podawac czy nie przerywac?
Czy to moze pieskowi zaszkodzic (przerwanie podawania lub podawanie ciagle)?
Pozdrawiam
pawel

08 grudnia 2006, 17:46

pawel pisze:Mam pytanie.
Czy przy stosowaniu u labradora "arthroflex" należy robic jakies przerwy w podawaniu czy mozna podawac ciagle.
Mam labka 8,5 mies i podaje arthroflex i nie wiem czy robic mu przerwe np. miesiac lub dwa i znowu zaczac podawac czy nie przerywac?
Czy to moze pieskowi zaszkodzic (przerwanie podawania lub podawanie ciagle)?
Pozdrawiam
Prosze o krotka odpowiedz :(
Gość

09 grudnia 2006, 22:51

nie przerywaj podawania arthroflexu, zmniejsz tylko podawaną dawke
Awatar użytkownika
Anka

10 grudnia 2006, 12:49

No nie wiem,moze niech glos zabierze p.weterynarz,gdyz weterynarz prowadzacy psa mojej kolezance przestrzegal ja aby po 3 mies podawania zrobila przerwe,poniewaz podobno cos w watrobie sie odklada . Co na to dr Orzel?
Na opakowaniu preparatu napisano " przez 3 mies" ,sama jestem ciekawa gdyz co pewien czas podaje go mojej suce.
pozdrawiam anka
pawel

10 grudnia 2006, 13:39

Anka pisze:No nie wiem,moze niech glos zabierze p.weterynarz,gdyz weterynarz prowadzacy psa mojej kolezance przestrzegal ja aby po 3 mies podawania zrobila przerwe,poniewaz podobno cos w watrobie sie odklada . Co na to dr Orzel?
Na opakowaniu preparatu napisano " przez 3 mies" ,sama jestem ciekawa gdyz co pewien czas podaje go mojej suce.
pozdrawiam anka
Prawde mowiac tez slyszalem o przerwie w podawaniu arthroflex-u, z drugiej strony wiem ze dla psa to dobra rzecz.
Dlatego postanowilem zapytac na forum bo dobrze jest wymieniac sie doswiadczeniami i wiedza bo jest to z pozytkiem dla naszych psow. :D
Gość

10 grudnia 2006, 21:26

Na opakowaniu napisane jest przez 3 miesiące przy podawaniu profilaktycznym. Przy podawaniu leczniczym napisane jest że można podawać do ustąpienia objawów czyli teoretycznie ten okres może być dłuższy.
Poza tym był podobny temat http://www.krakvet.pl/forum/viewtopic.php?t=2738
ODPOWIEDZ
  • Informacje