Mam pytanie.
Czy przy stosowaniu u labradora "arthroflex" należy robic jakies przerwy w podawaniu czy mozna podawac ciagle.
Mam labka 8,5 mies i podaje arthroflex i nie wiem czy robic mu przerwe np. miesiac lub dwa i znowu zaczac podawac czy nie przerywac?
Czy to moze pieskowi zaszkodzic (przerwanie podawania lub podawanie ciagle)?
Pozdrawiam
arthroflex
Prosze o krotka odpowiedzpawel pisze:Mam pytanie.
Czy przy stosowaniu u labradora "arthroflex" należy robic jakies przerwy w podawaniu czy mozna podawac ciagle.
Mam labka 8,5 mies i podaje arthroflex i nie wiem czy robic mu przerwe np. miesiac lub dwa i znowu zaczac podawac czy nie przerywac?
Czy to moze pieskowi zaszkodzic (przerwanie podawania lub podawanie ciagle)?
Pozdrawiam
No nie wiem,moze niech glos zabierze p.weterynarz,gdyz weterynarz prowadzacy psa mojej kolezance przestrzegal ja aby po 3 mies podawania zrobila przerwe,poniewaz podobno cos w watrobie sie odklada . Co na to dr Orzel?
Na opakowaniu preparatu napisano " przez 3 mies" ,sama jestem ciekawa gdyz co pewien czas podaje go mojej suce.
pozdrawiam anka
Na opakowaniu preparatu napisano " przez 3 mies" ,sama jestem ciekawa gdyz co pewien czas podaje go mojej suce.
pozdrawiam anka
Prawde mowiac tez slyszalem o przerwie w podawaniu arthroflex-u, z drugiej strony wiem ze dla psa to dobra rzecz.Anka pisze:No nie wiem,moze niech glos zabierze p.weterynarz,gdyz weterynarz prowadzacy psa mojej kolezance przestrzegal ja aby po 3 mies podawania zrobila przerwe,poniewaz podobno cos w watrobie sie odklada . Co na to dr Orzel?
pozdrawiam anka
Dlatego postanowilem zapytac na forum bo dobrze jest wymieniac sie doswiadczeniami i wiedza bo jest to z pozytkiem dla naszych psow.
Na opakowaniu napisane jest przez 3 miesiące przy podawaniu profilaktycznym. Przy podawaniu leczniczym napisane jest że można podawać do ustąpienia objawów czyli teoretycznie ten okres może być dłuższy.
Poza tym był podobny temat http://www.krakvet.pl/forum/viewtopic.php?t=2738
Poza tym był podobny temat http://www.krakvet.pl/forum/viewtopic.php?t=2738
-
- Informacje
-