boi sie miski

Dyskuje na temat prawidłowego żywienia psów.

Moderatorzy:Robert A., Jarek

Gość

16 grudnia 2006, 16:19

Mój mały 3-letni piesek ku mojemu zdziwieniu bał się dzisiaj jeść ze swojej miski. Jadł z niej od ponad roku i nigdy nie było z nią problemów. Dzisiaj bał się do niej podejść. Gdy przerzuciłam jedzonko na tależyk, a potem do innej miski to efekt był taki sam. Pieska musiałam karmić dziś rano z ręki, ponieważ wyraźnie bał sie podejść do naczynia. Nie mam zielonego pojęcia czego się wystraszył. Napewno nie przestraszył go odgłos szklanych naczyń, co to mogło być ?
Marzena

21 grudnia 2006, 18:07

Dzień dobry

Piesek być może przestraszył sie w czasie gdy jadł cos ,może go cos zabolało ciężko powiedziec najprawdopodobniej ma złe z nią skojarzenie myślę ,że raczej tymczasowo należy miskę zmienic a tą położyć obok można czasem cos do niej wrzucic i nie zwracac uwagi na jego fobie jesli zacznie cos próbować jesc z niej to dopiero wtedy go pochwalic w zadnym wypadku nie nalezy psa karmic z ręki bo jesli tak bedziemy robic napewno sie do tego przyzwyczaji i na przyszłosc jeszcze gorzej bedzie przezwycierzyc ten strach.

Dziękuje
Pozdrawiam
Marzena Machnik
ODPOWIEDZ
  • Informacje