Nutra nugets czy acana??
Witam ,prosze o opinie na temat tch karm w wersjii puppy ,jakie witaminy ewentualnie dodawac?
porównywalne jakościowo i nie dodawałbym nic.
W mojej opinii Acana ma małą przewagę, ale tak jak zostało powiedziane- przepaść tych karm nie dzieli.
ja też raczej wybrałbym Acane.
-
A jak by w tym przedziale miał pan poradzić coś, to zostać przy NN lub Acanie, czy da się znaleźć coś lepszego?
Jezeli szczenie nie jest rasy duzej to ja poleciłabym Nutra Nuggets, natomiast jeżeli miałabyś stosować taką z serii Puppy Large Breed to polecałabym Acane.
Dwa lata temu na zawodach psich NN była głownym sponsorem nagród i sam przedstawiciel potwierdził iż w ich ofercie jednym z najsłabszych produktów jest własnie Puppy Large Breed, reszta jest w porządku. I potwierdzają to sami hodowcy z którymi mam styczność a którzy NN karmią, mioty zawsze odchowują na innych karmach.
Dwa lata temu na zawodach psich NN była głownym sponsorem nagród i sam przedstawiciel potwierdził iż w ich ofercie jednym z najsłabszych produktów jest własnie Puppy Large Breed, reszta jest w porządku. I potwierdzają to sami hodowcy z którymi mam styczność a którzy NN karmią, mioty zawsze odchowują na innych karmach.
-
Bo ja właśnie czekam na NN, na szczęście nie dla szczenią dużych ras, na razie widziałam dużo pozytywnych opinii, a tutaj tak różnie, i zastanawiam się czy dobrze zrobiłam zamawiając, ale chyba tak
Tu Pan Jarek zasugerował,ze bez witamin,ja jednak stosujac swego czasu Nutrę iAcanę dodawałem polowę dawki niedrogich witamin,i wyszlo to na dobre pieskom.Jeszcze przy tej klasie karm nie można z całą pewnością stwierdzić,że obejdzie się bez witamin,zresztą nigdy nie mozna calkowicie stwierdzic,ze dany organizm przyswaja wszystko.
Pytanie jeszcze jedno,ludzie często pytają o witaminy,minerały dla mlodych psów,ale zapominaja dodac,ze między posilkami dokarmiaja swoje pieski smakolykami,owocami,warzywami.Stąd też czasami wystarczy sama karma,a czasami koniecznie dodatkowe suplementy,przy dużych rasach,proszę nie zapomnieć o dodatkowej ochronie stawów,w szczególnosci w okresie wzrostu!
Pytanie jeszcze jedno,ludzie często pytają o witaminy,minerały dla mlodych psów,ale zapominaja dodac,ze między posilkami dokarmiaja swoje pieski smakolykami,owocami,warzywami.Stąd też czasami wystarczy sama karma,a czasami koniecznie dodatkowe suplementy,przy dużych rasach,proszę nie zapomnieć o dodatkowej ochronie stawów,w szczególnosci w okresie wzrostu!
-
- Informacje
-