Strona 1 z 1

Mrożone witaminy?

: 28 grudnia 2006, 11:01
autor: nekko
Witam
Ostatnio, ze względu na moją absencję czasową mój mąż jest ową "ręką, która karmi" naszego psiaka. Tzn. albo sypie suchą karmę albo wyjmuje ugotowane wcześniej mięcho z zamrażalnika i gotuje "wypełniacz". Niestety, jako typowy przedstawiciel swojego gatunku :twisted: zapomina o szczegółach, tj. dodawaniu do gotowanych posiłków witaminek w proszku. I w związku z tym mam pytanie. Mianowicie, czy witaminy stracą swoje właściwości, kiedy dodam je do porcji mięsa po ugotowaniu i wymieszane razem zamrożę? Wiem, że w przypadku np. warzyw wiele witamin pod wpływem wysokiej temperatury potrafi się "wygotować". A jak jest w przypadku niskich temperatur?

: 03 stycznia 2007, 00:09
autor: Jarek
raczej w przypadku mrożenia nic wielkiego się nie stanie.

: 03 stycznia 2007, 09:57
autor: kaasia
Na Twoim miejscu ja bym jeszcze nie rezygnowała z prób "wytresowania" męża ;)