Mam buldoga angielskiego po operacji wycięcia śledziony.
Ma słabe wyniki krwi: za dużo białych krwinek, za mało czerwonych, czyli anemia prawdopodobnie.
Strasznie długo dochodzi do siebie po operacji, były komplikacje, teraz jest w kiepskiej formie. Ale od kilku dni zaczął normalnie jeść,a wcześniej nie jadł ok 20 dni-były tylko kroplówki.
Czy jest jakaś specjalna dieta dl psów po takich przejściach?
Pies ma 4 lata.
Z góry dziękuję za pomoc, Marzena.
Żywienie psa z wyciętą śledzioną.
Dla psów po operacjach jest RC Convalescence Support. Nie wiem jednak, czy to będzie najodpowiedniejsza karma dla Twojego pieska, także poczekaj jeszcze na porady innych (nie za bardzo się znam w tym temacie)
dobrze byłoby aby tutaj doradził Twój lekarz zwłaszzca jeżeli pies ma jeszcze anemie. Ale jest jeszcze a/d Hillsa
dobrze byłoby aby tutaj doradził Twój lekarz zwłaszzca jeżeli pies ma jeszcze anemie. Ale jest jeszcze a/d Hillsa
Niestety po usunieciu śledziony nie mial apetytu . Kilkanaście dni był pod kroplówkami, gdy apetyt powrócił ok.10 dni zaczął mu sie brzuch ponownie powiekszac. Prawdopowodnie teraz WĄTROBA ??
Niestety ma zle wyniki morfologi .
może wodobrzusze?
niestety moj pies ma coraz mniej sil nie wiem czy jest tak oslabiony ?? ale nie moze stac na tylnich nogach wet. dzisiaj ogladal go i stwierdził jednak ze to watroba
to bardzo niedobrze pisz co z psiunią?