Jakie jest Wasze zdanie o karmie ACANA Extreme ME 4950?
Acana to ogólnie marka dobra, karmy są dobrej jakości za przystępną cenę, w moim odczuciu Acana jest roszkę wyżej niż Bewi- dog. Skład Acany Extreme Me 4950 prezentuje się dobrze. Czy psu będzie smakowało i czy mu posłuży dowiesz się jedynie kupując karmę, bo to, co powie 100 osób, może się okazać zupełnie niemiarodajne w przypadku Twojego ONka.
A ja radzę skonsultować z weterynarzem prowadzącym psa czy taka ilość białka (37%) i tłuszczu w karmie nie będzie zbyt wysoka.
W naszym przypadku dwóch wetów odradziło Extreme ze wzgledu na zbyt duża zawartość białka, a jeśli już upieralibyśmy się karmić to nie dluzej niż kilka miesięcy (?)
Pies pracujący tzn? Ile godzin i jak bardzo intensywnie pracuje?
Może wystarczy mu Premium Delux (dla psów aktywnych? 31%białka, 22%tłuszczu, ME 4530).
Albo Acana Sport (33%białka, 23%tłuszczu, ME 4650)??
Tą wersję Sport testowałam na swoim psie, jadł jak szalony, wręcz ślinił się i odprawiał tańce jak widział miskę, miał masę energii, no i mimo 4godzinnych treningów frisbee przybierał na niej na wadze
A ostatnio słyszałam też plotki iż wlasnie ta wersja Sport (od niedawna na rynku) ma zastąpić Extreme. Kiedy i ile w tym prawdy nie wiem, bo tylko slyszalam to od kilku osob karmiących wlasnie Acaną.
W naszym przypadku dwóch wetów odradziło Extreme ze wzgledu na zbyt duża zawartość białka, a jeśli już upieralibyśmy się karmić to nie dluzej niż kilka miesięcy (?)
Pies pracujący tzn? Ile godzin i jak bardzo intensywnie pracuje?
Może wystarczy mu Premium Delux (dla psów aktywnych? 31%białka, 22%tłuszczu, ME 4530).
Albo Acana Sport (33%białka, 23%tłuszczu, ME 4650)??
Tą wersję Sport testowałam na swoim psie, jadł jak szalony, wręcz ślinił się i odprawiał tańce jak widział miskę, miał masę energii, no i mimo 4godzinnych treningów frisbee przybierał na niej na wadze
A ostatnio słyszałam też plotki iż wlasnie ta wersja Sport (od niedawna na rynku) ma zastąpić Extreme. Kiedy i ile w tym prawdy nie wiem, bo tylko slyszalam to od kilku osob karmiących wlasnie Acaną.
-
- Informacje
-