Orijen Puppy, Hill's Puppy Lamb & Rice

Dyskuje na temat prawidłowego żywienia psów.

Moderatorzy:Robert A., Jarek

m.

06 lutego 2007, 01:16

Witam

Dotychczas stosowalem Hill's jednak po opini zagranicznej strony ktora bada karmy wychodzi ze ma duzo skladnikow niskiej i watpliwej jakosci za to Orijen wrecz przeciwnie prosilby jakiegos Weta o opinie bo to co tam napisali jest mocno martwiace chyba mozna im wiezyc bo z kolei Acana tez jest oceniona nie najlepiej a gdyby byl sponsoring to mysle ze rowniez byla by wysoko

Hills -

http://www.xxx
Orijen Puppy -

http://www.xxx
lwasikowski2

06 lutego 2007, 12:40

Myslę jednak, że wg mnie powinnaś zostać przy Hillsie. Jest to jedna z lepszych karm, a opinie negatywne się zawsze znajdą.

Jeśli chodzi o Orijen to jest to karma dośc niedawno na naszym rynku, więc podchodził bym z dużą ostrożnością odnośnie tej rewelacyjności tej karmy.

Proponuję również karme Biomill.
Adamo_23

06 lutego 2007, 13:57

A ja bym zmienil na Orijena - rzeczywiscie od niedawna jest u nas dostpeny, ale pierwsze opinie sa bardzo pozytywne i sklad ma bardzo ciekawy. Hills mi sie generalnnie srednio podoba, skladu rewelacyjnego nie ma, a za te cene powinien miec.
Gość

06 lutego 2007, 14:10

Witam

a orientuje sie ktos jak jest z tym bialkiem? mam dwa szczeniaki rasy Buldog Francuski i troche mnie przeraza ta ilosc w Orijen
Gość

06 lutego 2007, 14:13

I jeszcze jedno czy w porownaiu do Hillsa bede musial dawac tej nowej karmy wiecej czy mniej
Gość

06 lutego 2007, 15:58

m. pisze:Witam

Acana tez jest oceniona nie najlepiej a gdyby byl sponsoring to mysle ze rowniez byla by wysoko
według mnie Acana zostałą oceniona dosyć dobrze
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxzdecydowanie lepiej niz hill's, royal, eukanuba czy eagle pack...
Adamo_23

06 lutego 2007, 17:17

Bialka jest wiecej niz w porownywlanych innych karmach, ale dlatego ze ta karma ma tez wiecej miesa, a nie ma zboz. Jesli pies nie ma problemow np. z nerkami, to nie bedzie problemow.
Gość

06 lutego 2007, 17:38

a ja jednak przestrzegam przed nowościami.
Hills jednak gora. A Orijen to wielka niewiadoma
Adamo_23

06 lutego 2007, 17:55

Przy okazji - strona analiza skladow karm bardzo ciekawa, mozna sie poedukwac troche, zeby samemu nauczyc sie, oceniac sklady. Z tym, ze ja nie widze tam analiz Eukanuby i reszty, malo karm jest na tej stronie.
Gość

06 lutego 2007, 18:03

Ja tam widze wiekszosc wszystkie popularne jak i te egzotyczne nasze topowe przewaznie sa w 1 gwiazdkowej skali
Gość

06 lutego 2007, 18:06

np tu Eukanuba oceniona bardzo zle

http://www.xxxxx
Adamo_23

06 lutego 2007, 18:35

Mam juz, nie wiem jak wczesniej na reszte karm nie trafilem :oops:

Super jest to, ze omowiony jest sklad i ocena - a nie tylko ta dobra, tamta zla.
Gość

06 lutego 2007, 19:33

No i widzicie?
Po co tak zachwalac te najlepsze karmy jak Royal Eagle Pack Eukanuba?
Skoro najwyzej z tych u nas jest Acana?
Ja tez uwazam ze jest to jedna z lepszych karm i nie musi wcale kosztować nie wiadomo ile.

Super stronka z tymi karmami.Polecam
DamaKier
Kontakt:

06 lutego 2007, 22:39

Do wszelakich ocen karm tego typu należy podchodzić tak trochę z dystansem :wink: Nie mówię, ze to jest zupełna nieprawda, ale takie analizy czytałam i poskie i amerykańskie i to wszystko takie trochę niepewne. Nie wiemy na ile ta strona jest wiarygodna, także nie ma co popadać zbyt wcześnie w zachwyt. Wspomnianego tu sponoringu też nie możemy wykluczyć.

Moim zdaniem zarówno Hill's jak i Orijen sa karmami bardzo dobrymi.
Adass_23

07 lutego 2007, 01:18

Dlaczego niepewne? - logicznie wyjasnione i wytlumaczone, i do tego mozesz isc dlaej i potwierdzic w innych zrodlach te informacje. Bo np. co to jest pulpa buraczna to nie jest tajemnica, i ze mieso, czy maczka sa bardziej wartosciowe od prduktow pochodzenia zwierzecego.

Chociaz oczywiscie sklad skladem, a najwazniejsze jest co odpoiwada naszemu psu. A podobna ocena Eukanuba i Pedigree to nieporozumienie.
ODPOWIEDZ
  • Informacje