Witam !
Mam pytanie , czym karmić 5-tygodniowe szczeniaczki rasy Yorkshireterrier . Maluchy mają już ząbki i , suczka nie chce ich karmić w związku z tym mam pytanko ?
Co do :
-picia
-jedzenia
-smakołyki
Z góry dziękuje za info i Pozdrawiam Amika17
Czym karmić 5-tyg. szczeniaczka rasy York
Już raz Ci odpowiedziałam, że 5-tygodniowe maluchy bardzo ładnie jedzą karmę Royal Canin "starter" dla maluchów namoczoną wcześniej w ciepłej wodzie. Szczeniaki bardzo ładnie rosną i wygladają na tej karmie. Do picia podaję tylko wodę (nie mleko) bo ono powoduje u szczeniąt problemy żołądkowe. Pozdrawiam.
no to gosciu moze bys podal nazwy tych innych karm tak duzo lepszych od tego "nieszczesnego" i ciagle krytykowanego royala, co??? a nie tylko krytyka i krytyka moze pieski by na tym skorzystaly....??????Anonymous pisze:I znow ten przereklamowany Royal oj ludzie ludzie.....
szczeniaczki ładnie jedzą namoczoną karme ale niestety niechcą pic wody co robic w tym wypadku ??????
Drogi Anonymousie znamy się z innego forum, czemu się ukrywasz pod gościem jeśli masz inne zdanie niż karmienie szczeniąt Royalem to napisz jakie masz swoje doświadczenia hodowlane w tym temacie. Ja podałam nazwę która w 100% sprawdza mi się od lat w wieloletniej hodowli mopsów. Osoba pytajaca może mnie posłuchać bądż nie.... Każdy hodowca ma prawo podzielić się swoimi doświadczeniami a ja mam właśnie takie. Jeśli chodzi o picie to czasami nauka trwa kilka dni moczę palec w miseczce i daję maluchowi do lizania aż sam stwierdzi że to nie takie złe. Jeśli suczka choć troszkę dokarnia maluchy to dobrze, w moczonej karmie jest także woda więc nie martw się tym piciem. Pozdrawiam
bardzo dziękuje za dobre rady pieski pomalutku próbują pic wode ale lepiej wychodzi im lizanie paluszka co do karmy to royal bardzo im smakuje a ich mamusia tez jest karmiona royalem i jest śliczna i zdrowa
Droga takeyuna. Musze Cie rozczarować ale niestety się nie znamy, pierwszy raz Cie widze na forum krakvetu wogole.
Tak podtrzymuje swoje zdanie i nie tylko moje, zawsze tylko Royal i Royal. Podać Ci przykład karm lepszych? Alez proszę bardzo.
Orijen
Canidae
Nutra Gold
Pasuje?
Widać że mało jezdzisz po Europie, tam byś się spotkała z opiniami ludzi, którzy Royala traktują jako karme ze średniej półki jakościowej.
Tak samo jak podobnie jest w USA, gdzie Eukanuba wcale nie jest wyróżniającą się karmą, a jest wiele innych uznanych ze lepsze jakościowo i chętniej kupowane.
Piszesz że każdy ma prawo do swojej opinii? Ok. To mnie tez pozwol wyrazić opinie nie krytykując mnie.
My w Polsce ludzie jeszcze nie umiemy prowadzic dialogu, może kiedyś to się zmieni.
Tak podtrzymuje swoje zdanie i nie tylko moje, zawsze tylko Royal i Royal. Podać Ci przykład karm lepszych? Alez proszę bardzo.
Orijen
Canidae
Nutra Gold
Pasuje?
Widać że mało jezdzisz po Europie, tam byś się spotkała z opiniami ludzi, którzy Royala traktują jako karme ze średniej półki jakościowej.
Tak samo jak podobnie jest w USA, gdzie Eukanuba wcale nie jest wyróżniającą się karmą, a jest wiele innych uznanych ze lepsze jakościowo i chętniej kupowane.
Piszesz że każdy ma prawo do swojej opinii? Ok. To mnie tez pozwol wyrazić opinie nie krytykując mnie.
My w Polsce ludzie jeszcze nie umiemy prowadzic dialogu, może kiedyś to się zmieni.
Droga Pani znamy się z forum mopsów i dziwne, że ja to pamiętam a Pani nie i proszę swoje opinie o karmie kierować do osoby zainteresowanej a Ona sama zadecyduje zresztą ja zamykam dyskusję z Anonymous.... Pozdrawiam
Bardzo się cieszę, że maluszki już sobie radzą, zapewne wyrosną na piękne i zdrowe yoreczki.
Bardzo się cieszę, że maluszki już sobie radzą, zapewne wyrosną na piękne i zdrowe yoreczki.
Droga tayekuna. Opinie swoją odnośnie karmy naturalnie kieruje do osoby zainteresowanej a nie do CIebie.
List poprzedni był zatytułowany do Ciebie, ponieważ robisz aluzje, że się znamy z forum mopsów. Zatem wyprowadzam Cię z błędu, nie byłem nigdy na zadnym forum mopsów, co więcej nawet mnie takowe forum nie interesuje, ponieważ posiadam pięknego ON-ka długowłosego a nie jakieś mopsiki.
Więc proszę na drugi raz nie sugeruj innym osobom, że jesteś pewna z kim rozmawiasz, bo "gości" tu na forum jest pełno, a jakie doświadczenia miałaś na forum o mopsach z kimś innym to mnie najmniej interesuje.
Wyraziłaś zainteresowanej osobie opinię o karmieniu Royalem, ja wyraziłem swoją, więc dyskusję z Tobą uważam za zakończoną.
List poprzedni był zatytułowany do Ciebie, ponieważ robisz aluzje, że się znamy z forum mopsów. Zatem wyprowadzam Cię z błędu, nie byłem nigdy na zadnym forum mopsów, co więcej nawet mnie takowe forum nie interesuje, ponieważ posiadam pięknego ON-ka długowłosego a nie jakieś mopsiki.
Więc proszę na drugi raz nie sugeruj innym osobom, że jesteś pewna z kim rozmawiasz, bo "gości" tu na forum jest pełno, a jakie doświadczenia miałaś na forum o mopsach z kimś innym to mnie najmniej interesuje.
Wyraziłaś zainteresowanej osobie opinię o karmieniu Royalem, ja wyraziłem swoją, więc dyskusję z Tobą uważam za zakończoną.
Aha już rozumiem po przeczytaniu dokładnym wszystkich wątków. Tam wyżej pisał jakiś Anonymous który zacytował moją poprzednią wypowiedz i zasugerował żebym w takim razie podał karmy lepsze od Royala.
Więc podałem tam niżej, ale w takim razie nie myl osób tylko jeśli coś masz to pisz do tamtej osoby, a nie sugeruj się iż każdy "gosc" to tamten użytkownik.
Więc podałem tam niżej, ale w takim razie nie myl osób tylko jeśli coś masz to pisz do tamtej osoby, a nie sugeruj się iż każdy "gosc" to tamten użytkownik.
Aha już rozumiem po przeczytaniu dokładnym wszystkich wątków. Tam wyżej pisał jakiś Anonymous który zacytował moją poprzednią wypowiedz i zasugerował żebym w takim razie podał karmy lepsze od Royala.
Moja odpowiedż była tylko konkretnie dla właścicielki yoreczków, a gość pt. który jest Anonymous napatoczył się przypadkiem. Gdybyscie moi drodzy przedstawiali się konkretnie nie było by nieporozumień. Niestety jeden z tych "gosci" był niegrzeczny w stosunku do mnie i dlatego tylko sprawdziłam kto to jest. A więc przepraszam "gościa" który poczuł się dotkniety moimi słowami i proszę zakończmy ten wątek bo on już nie dotyczy żywienia....Pozdrawiam
"Uważam, że Royal Canin jest w Polsce zbyt przereklamowaną karmą. W Europie najczęściej jest pozycjonowany jako karma średniej jakości, a np. we Francji można go kupić w marketach.
Proponuję poczytać opinie na ZAGRANICZNYCH forach, bo na polskich ma bardzo dobre noty, ale tak jak już wspomniałem, tylko dzięki dobremu marketingowi na poziomie regionu."
Nic dodać nic ująć.[/quote]
Proponuję poczytać opinie na ZAGRANICZNYCH forach, bo na polskich ma bardzo dobre noty, ale tak jak już wspomniałem, tylko dzięki dobremu marketingowi na poziomie regionu."
Nic dodać nic ująć.[/quote]
-
- Informacje
-