Czym karmić 5-tyg. szczeniaczka rasy York

Dyskuje na temat prawidłowego żywienia psów.

Moderatorzy:Robert A., Jarek

Amika14

05 maja 2007, 23:28

Witam !
Mam pytanie , czym karmić 5-tygodniowe szczeniaczki rasy Yorkshireterrier . Maluchy mają już ząbki i , suczka nie chce ich karmić w związku z tym mam pytanko ?
Co do :
-picia
-jedzenia
-smakołyki
Z góry dziękuje za info i Pozdrawiam Amika17
tayekuna

06 maja 2007, 20:31

Już raz Ci odpowiedziałam, że 5-tygodniowe maluchy bardzo ładnie jedzą karmę Royal Canin "starter" dla maluchów namoczoną wcześniej w ciepłej wodzie. Szczeniaki bardzo ładnie rosną i wygladają na tej karmie. Do picia podaję tylko wodę (nie mleko) bo ono powoduje u szczeniąt problemy żołądkowe. Pozdrawiam.
Gość

06 maja 2007, 21:11

I znow ten przereklamowany Royal oj ludzie ludzie.....
Gość

06 maja 2007, 21:12

5 tygodni to troche za wczesnie aby karmic sama sucha karma mimo ze namoczona.
Gość

07 maja 2007, 10:58

Anonymous pisze:I znow ten przereklamowany Royal oj ludzie ludzie.....
no to gosciu moze bys podal nazwy tych innych karm tak duzo lepszych od tego "nieszczesnego" i ciagle krytykowanego royala, co??? a nie tylko krytyka i krytyka :? moze pieski by na tym skorzystaly....??????
Amika17

07 maja 2007, 21:31

szczeniaczki ładnie jedzą namoczoną karme ale niestety niechcą pic wody co robic w tym wypadku ?????? :?
tayekuna

08 maja 2007, 09:55

Drogi Anonymousie znamy się z innego forum, czemu się ukrywasz pod gościem jeśli masz inne zdanie niż karmienie szczeniąt Royalem to napisz jakie masz swoje doświadczenia hodowlane w tym temacie. Ja podałam nazwę która w 100% sprawdza mi się od lat w wieloletniej hodowli mopsów. Osoba pytajaca może mnie posłuchać bądż nie.... Każdy hodowca ma prawo podzielić się swoimi doświadczeniami a ja mam właśnie takie. Jeśli chodzi o picie to czasami nauka trwa kilka dni moczę palec w miseczce i daję maluchowi do lizania aż sam stwierdzi że to nie takie złe. Jeśli suczka choć troszkę dokarnia maluchy to dobrze, w moczonej karmie jest także woda więc nie martw się tym piciem. Pozdrawiam
Amika14

08 maja 2007, 12:07

bardzo dziękuje za dobre rady pieski pomalutku próbują pic wode ale lepiej wychodzi im lizanie paluszka co do karmy to royal bardzo im smakuje a ich mamusia tez jest karmiona royalem i jest śliczna i zdrowa
Gość

08 maja 2007, 12:50

Droga takeyuna. Musze Cie rozczarować ale niestety się nie znamy, pierwszy raz Cie widze na forum krakvetu wogole.

Tak podtrzymuje swoje zdanie i nie tylko moje, zawsze tylko Royal i Royal. Podać Ci przykład karm lepszych? Alez proszę bardzo.

Orijen
Canidae
Nutra Gold

Pasuje?

Widać że mało jezdzisz po Europie, tam byś się spotkała z opiniami ludzi, którzy Royala traktują jako karme ze średniej półki jakościowej.

Tak samo jak podobnie jest w USA, gdzie Eukanuba wcale nie jest wyróżniającą się karmą, a jest wiele innych uznanych ze lepsze jakościowo i chętniej kupowane.

Piszesz że każdy ma prawo do swojej opinii? Ok. To mnie tez pozwol wyrazić opinie nie krytykując mnie.

My w Polsce ludzie jeszcze nie umiemy prowadzic dialogu, może kiedyś to się zmieni.
tayekuna

08 maja 2007, 13:38

Droga Pani znamy się z forum mopsów i dziwne, że ja to pamiętam a Pani nie i proszę swoje opinie o karmie kierować do osoby zainteresowanej a Ona sama zadecyduje zresztą ja zamykam dyskusję z Anonymous.... Pozdrawiam
Bardzo się cieszę, że maluszki już sobie radzą, zapewne wyrosną na piękne i zdrowe yoreczki.
Gość

08 maja 2007, 14:53

Droga tayekuna. Opinie swoją odnośnie karmy naturalnie kieruje do osoby zainteresowanej a nie do CIebie.
List poprzedni był zatytułowany do Ciebie, ponieważ robisz aluzje, że się znamy z forum mopsów. Zatem wyprowadzam Cię z błędu, nie byłem nigdy na zadnym forum mopsów, co więcej nawet mnie takowe forum nie interesuje, ponieważ posiadam pięknego ON-ka długowłosego a nie jakieś mopsiki.

Więc proszę na drugi raz nie sugeruj innym osobom, że jesteś pewna z kim rozmawiasz, bo "gości" tu na forum jest pełno, a jakie doświadczenia miałaś na forum o mopsach z kimś innym to mnie najmniej interesuje.

Wyraziłaś zainteresowanej osobie opinię o karmieniu Royalem, ja wyraziłem swoją, więc dyskusję z Tobą uważam za zakończoną.
Gość

08 maja 2007, 14:57

Aha już rozumiem po przeczytaniu dokładnym wszystkich wątków. Tam wyżej pisał jakiś Anonymous który zacytował moją poprzednią wypowiedz i zasugerował żebym w takim razie podał karmy lepsze od Royala.

Więc podałem tam niżej, ale w takim razie nie myl osób tylko jeśli coś masz to pisz do tamtej osoby, a nie sugeruj się iż każdy "gosc" to tamten użytkownik.
Gość

08 maja 2007, 14:57

Aha już rozumiem po przeczytaniu dokładnym wszystkich wątków. Tam wyżej pisał jakiś Anonymous który zacytował moją poprzednią wypowiedz i zasugerował żebym w takim razie podał karmy lepsze od Royala.

Więc podałem tam niżej, ale w takim razie nie myl osób tylko jeśli coś masz to pisz do tamtej osoby, a nie sugeruj się iż każdy "gosc" to tamten użytkownik.
tayekuna

08 maja 2007, 19:34

Moja odpowiedż była tylko konkretnie dla właścicielki yoreczków, a gość pt. który jest Anonymous napatoczył się przypadkiem. Gdybyscie moi drodzy przedstawiali się konkretnie nie było by nieporozumień. Niestety jeden z tych "gosci" był niegrzeczny w stosunku do mnie i dlatego tylko sprawdziłam kto to jest. A więc przepraszam "gościa" który poczuł się dotkniety moimi słowami i proszę zakończmy ten wątek bo on już nie dotyczy żywienia....Pozdrawiam
Gość

08 maja 2007, 22:29

"Uważam, że Royal Canin jest w Polsce zbyt przereklamowaną karmą. W Europie najczęściej jest pozycjonowany jako karma średniej jakości, a np. we Francji można go kupić w marketach.
Proponuję poczytać opinie na ZAGRANICZNYCH forach, bo na polskich ma bardzo dobre noty, ale tak jak już wspomniałem, tylko dzięki dobremu marketingowi na poziomie regionu."

Nic dodać nic ująć.[/quote]
ODPOWIEDZ
  • Informacje