Dla ONka - Pro Plan Puppy Large Beed Athletic, czy Robust?

Dyskuje na temat prawidłowego żywienia psów.

Moderatorzy:Robert A., Jarek

Spyder
Kontakt:

08 lipca 2007, 17:25

Witam,

Mam problem, ponieważ do tej pory kamiłem mojego 3,5 miesięcznego ONka Puriną Pro Plan Puppy Large Breed, ale teraz Purina się z niej wycofała i wprowadziła dwie odmiany - Athletic i Robust. Pierwsza dla psów o atletycznej budowie, a druga o masywnej.
I jestem w kropce, ponieważ nie wiem, która karma będzie lepsza dla niego. Niby przy Athletic'u jest napisane, że nadaje się dla Owczarka Niemieckiego, ale weterynarz Puriny twierdzi, że lepsza będzie Robust. Athletica odradzało mi też sporo sprzedawców karm. Mam już kwadratową głowę od tego wszystkiego...

Może mi ktoś rozjaśnić sytuację?

Pozdrawiam

Paweł "Spyder" Liszewski
OWCZARZ

08 lipca 2007, 18:43

Myślę że obie karmy niewiele się różnią składem. Możesz spokojnie podawać obie owczarkowi, jeśli chcesz podawać akurat Purinę Pro Plan (nie wiem czy zawiera w swoim składzie chondroityne z glukozaminą na stawy, ja się niedopatrzyłem w opisie ale może się mylę).

Zależy również jakie Twoj pies preferuje karmy, mniej tłuste czy bardziej.

Mój owczarek woli tłustsze więc zdecydowałbym się na Atlethic która ma 19% tłuszczu w porównaniu do Robust 13%.

jeśli jest w TWoim wypadku inaczej, wybierz tą mniej tłustą.
Poziom białka podobny w obu karmach.

Royal dla owczarków zawiera 19 % tłuszczu, więc może to jest jakaś podpowiedź która wybrać:)
Awatar użytkownika
cuciola

22 lipca 2007, 20:04

rorubst ma smak kurczaka a athletic jest na jagniecinie..

Pro-plan zaleca dla onka podawanie athletic mozesz poczytac tutaj
http://www.purina-proplan.com/eu/uk/dog ... hletic.asp
ODPOWIEDZ
  • Informacje