Eukanuba Special Care Sensitive Skin

Dyskuje na temat prawidłowego żywienia psów.

Moderatorzy:Robert A., Jarek

tangerine

17 lipca 2007, 08:42

Chciałabym kupić Eukanubę dla psa o wrażliwej skórze. Mój sznaucerek mini (7 kg wagi) nie ma stwierdzonej żadnej choroby skóry, jednak chciałabym mu "wzmocnić" skórę w ramach zapobiegania nawrotom infekcji gronkowca. Niestety nigdzie nie mogę znaleźć sposobu dawkowania tej karmy. Proszę o podpowiedź lub pomoc w internetowych poszukiwaniach.
Gość

17 lipca 2007, 12:43

Ja weszłam na ......... i dla twojej suni powinno być jakieś 100 gram dziennie, nie wiem dokładnie bo tam piszę tak:
5-10kg 80-125g
więc tak ok 100 gram dziennie
tangerine

17 lipca 2007, 14:45

Dziękuję :D
Właśnie takiej stronki poszukiwałam bezskutecznie.
OWCZARZ

17 lipca 2007, 15:47

tangerine....karma Ci nie bardzo wiele da..... ja polecam "scanomune", dostepne chyba również w krakvecie.

Moj pies miał rowniez nawroty gronkowca co jakis czas. Zastosowałem kurację wzmacniajaca tym preparatem....już parę miesięcy odpukać nie było nawrotów.
tangerine

18 lipca 2007, 09:14

Scanomune oczywiście mamy w użyciu. Do niego polecam też kurację Citroseptem (wyciąg z pestek grapefruita) naprzemiennie z kuracją Scanomunem. Pomogło :) więc tym chetniej w sierpniu wrócimy do tej kuracji, by uchronić się przed osłabieniem jesiennym.
Karma tylko wspomagająco. Sama jestem ciekawa czy zauważę jakąś różnicę w poprawie kondycji skóry i sierści psa. No i dla mojego rybolubnego niejadka karma z sumem i śledziem w składzie może być atrakcyjna smakowo :D
Awatar użytkownika
Robert A.

18 lipca 2007, 12:36

Karma z Sumem i śledziem kusi nawet ludzi ,aco dopiero psa niejadka :D
OWCZARZ

18 lipca 2007, 14:31

ja w tej karmie Eukanuba Special Care Sensitive nie znajduje żadnych odkrywczych składników które miały by wpływ na skórę zwierzęcia.

Bardzo wiele innych karm, ma podobne składniki ...... to chyba trochę sciema z tą nazwą.

Kurczak- dużo psów uczulonych na to mięso.

Fruktooligosacharydy- pełno karm ma w swoim składzie.

Podobnie z pulpą buraczaną, na którą też bywają psy uczulone.

nic tam nie ma odkrywczego. Kolejny chwyt marketingowy.
tangerine

18 lipca 2007, 14:58

Może i chwyt marketingowy, ale i tak Eukanuba to karma na tyle dobra, że warto spróbować. Jeśli nie pomoże, to przynajmniej wiem, że nie zaszkodzi.
Nie wiem, której karmy z tej serii oglądałes skład. W tej dla wrazliwej skóry nie ma kurczaka, ale jest pulpa buraczana.
Z niejadkiem mam tą zagwostkę, że muszę mu zmieniać smaki. Dobrze mnie wycwiczył - nie da się ukryć.
OWCZARZ

18 lipca 2007, 15:42

Masz racje co do kurczaka.... wszedlem na jakis sklep internetowy na ta karmę i maja pomylke jesli chodzi o skład...w innym juz faktycznie jest napisane ze sum jako mięso:) Zwracam honor:)
ODPOWIEDZ
  • Informacje