Proszę o radę jaką karmę powinna jeśc moja suka cierpiąca na atopię?Obecnie pies je karmę Brit Lamb Rice ,karma jej smakuje.,czytałam ,że może podrażniac żołądek dlatego chce ją zmienic na jakąś droższą.Czy dla mojego psa będzie dobra Acana Salmon Potato,czy powinnam zdecydowac się na karmę weterynaryjną?Czy karmę weterynaryjną można podawac okresowo?
Beata[/list]
wybór karmy dla psa chorego na atopię
Jesli już zdecydujesz się na weterynaryjną powinnaś podawać przez dłuższy okres czasu, ale możesz w powodzeniem spróbować Acany Salmon & Potato, być może będzie to odpowiednia karma, bo skutkuje ona na psy z takimi dolegliwosciami:)
Bardzo dobre rezultaty daje również Eukanuba Dermatosis.
Bardzo dobre rezultaty daje również Eukanuba Dermatosis.
tak jak napisał OWCZARZ - eukanuba dermatosis dobrze działa na te problemy. Znajoma korzysta z ktoregos Royala weterynaryjnego (są bodajze 3 na problemy skórne)- tez jest zadowolona.
Ja bym ci poleciła z 2 miesiace stosowac eukanube dermatosis- i powoli sprobowac pozniej przejsc na np acane salomon and potatoes- i obserwuj czy dolegliwosci wracaja (ta acana ma gluten w składzie, i moja np sie zaczyna drapac po niej ) ... jesli tak to powrót na dermatosis- i po jakims czasie proba z inna karmą dla alergików (Bento Kronen Lamb&Rice- taka seria dla alergików- bezglutenowa- kilka znajomych alergikow jedzie na tej karmie z duzym powodzeniem )
Ja bym ci poleciła z 2 miesiace stosowac eukanube dermatosis- i powoli sprobowac pozniej przejsc na np acane salomon and potatoes- i obserwuj czy dolegliwosci wracaja (ta acana ma gluten w składzie, i moja np sie zaczyna drapac po niej ) ... jesli tak to powrót na dermatosis- i po jakims czasie proba z inna karmą dla alergików (Bento Kronen Lamb&Rice- taka seria dla alergików- bezglutenowa- kilka znajomych alergikow jedzie na tej karmie z duzym powodzeniem )
Ale po co szukac czegos innego jeśli na Eukanubie Dermatosis bedzie ok? Czasami sami pogarszamy sytuacje ciagle szukajac czegos lepszego niepotrzebnie.
Eukanuba Dermatosis może być z powodzeniem na stałe stosowana, jeśli tylko wszystko będzie ok.
Eukanuba Dermatosis może być z powodzeniem na stałe stosowana, jeśli tylko wszystko będzie ok.
pewnie ze moze ale jej cena nie jest zbyt atrakcyjna (107 zł- 5 kg), w dodatku wygląd psa tez mnie nie dokońca zadowala, więc jesli mogę wybrać karmę która bedzie równie dobrze słuzyła mojemu alergikowi i bedzie po niej lepiej wyglądał i funkcjonował to tak bym zrobiła...OWCZARZ pisze:Ale po co szukac czegos innego jeśli na Eukanubie Dermatosis bedzie ok? Czasami sami pogarszamy sytuacje ciagle szukajac czegos lepszego niepotrzebnie.
No to po co probowac Eukanuby Dermatosis skoro odrazu ktos zakłada zmieniac na tansza..to irracjonalne postepowanie...odrazu probowac tanszej karmy a nie robic psu zamieszanie zywieniowe w stylu ok karmiłam Eukanubą Dermatosis 1 miesiac było wszystko super, ale teraz zmieniam by sprobowac cos tanszego...bez sensu
Odrazu lepiej sprobowac tanszej karmy zamiast wydawac kase na Eukanube ktora i tak nie zamierza się stosowac w dluzszej perspektywie.
Odrazu lepiej sprobowac tanszej karmy zamiast wydawac kase na Eukanube ktora i tak nie zamierza się stosowac w dluzszej perspektywie.
hmmm moze i masz racje, ale ja uważam iz dermatosis pomaga psa wyciągnąc z nazwijmy to "aktywnej" alergii, i sam weterynarz nakierował mnie na ten sposób, a pózniej można spokojnie spróbowac czegos innego.
Nie zawsze pies będzie świetnie się czul po takiej karmie. Tak jak pisałam juz 2 -krotnie. Mojej alergia ustapiła ale z reszty nie jestem zadowolona, gdybym była to pewnie nie szukałabym alternatywy... i wcale nie zakładałam z góry ze przejdę pozniej na tanszą. Bo jezeli chodzi o mojego psa to nie oszczędzam...
Nie zawsze pies będzie świetnie się czul po takiej karmie. Tak jak pisałam juz 2 -krotnie. Mojej alergia ustapiła ale z reszty nie jestem zadowolona, gdybym była to pewnie nie szukałabym alternatywy... i wcale nie zakładałam z góry ze przejdę pozniej na tanszą. Bo jezeli chodzi o mojego psa to nie oszczędzam...
Ok rozumiem Cie:) Tylko jedno...nie ma czegos takiego jak wyciagniecie z "aktywnej alergii" to mit...Jeśli np. po Eukanubie ustapilo i dasz powiedzmy inna karme z jagniecina ktora zawiera skłądnik uczulajacy to alergia wroci z powrotem i na nic sie zda karmienie wczesniejsze Eukanuba....a od rozumiem łągodzenia alergii są inne środki lecznicze
zrobiłam zestawienie wszelakich karm które zaleca się dla psów z alergią itp. tzn wziełam pod uwagę karmy : lamb&rice, rybne, i diety weterynaryjne...
Analizując sobie teraz te składy dochodze do tego co prawdopodobnie powoduje swędzenie i wypryski u mojej suki...
jeżeli ktos chce moge podesłac wykaz na meila, nie jest jeszcze kompletny, ale pod względem składu ma potrzebne informacje.
Analizując sobie teraz te składy dochodze do tego co prawdopodobnie powoduje swędzenie i wypryski u mojej suki...
jeżeli ktos chce moge podesłac wykaz na meila, nie jest jeszcze kompletny, ale pod względem składu ma potrzebne informacje.
-
- Informacje
-