Nie znalazłam jakoś tego tematu więc może by warto o tym porozmawiać.
Aktualnie jestem na etapie odchudzania mojej suczki.Zdarzyło się kilka takich nieprzyjemnych rzeczy i miała ograniczony/utrudniony ruch (to długa historia) w związku z czym odrobinę jej się boki zaokrągliły.
Na stałe dostaje ,a raczej dostawała karmę chicopee rybną ,ale by ją odchudzić dawałam jej ok 3/4 dziennej porcji i wtedy sucz mi głodna chodziła i nic jej się nie chciało.Wersja light tej firmy psu przez gardło nie przechodziła , żeby zjadła musiałam jej coś dosmaczyć więc kółko się zamykało - pies nie chudł.Dodam , że nadal musi mieć ograniczony ruch , dawkowany i ostrożny.
Przewertowałam wszelkie psie karmy i wynalazłam Bosch special light.Od ok miesiąca Lalka wcina tą karmę i powiem że ze smakiem o dziwo bez dosmaczacza jedynie odrobinka mleka lub serka białego od czasu do czasu.
Karmę dostaje od miesiąca i o dziwo waga spadła o 1 kg , zresztą widać że talia się wciągnęła ;)Pies jest żywy , wesoły i dość aktywny , sierść ładna , kupy małe , bez gazów.
Ja wiem że szybciej by poszło jak by miał mase ruchu ,ale Lala jest po dwóch operacjach i jeszcze ma się kilka miesięcy oszczędzać.
Jej nadwaga to jeszcze jakieś 3-4 kg a raczej 3 cm w obwodzie klatki i tali , bo wierze że uda nam sie odbudować dawną mase mięśniową.
Zanim obrosła tłuszczem była smukła , umięśniona i ważyła 36-38kg
teraz waży 33kg i nie jest tak elegancka.
Jakie macie doświadczenie w odchudzaniu psa ?
może jakieś witaminy , suplementy ?
Rady ,wskazówki mile widziane
Odchudzanie psa
Trochę na ten temat jest w tym wątku: http://www.krakvet.pl/forum/viewtopic.p ... dzi%E6+psa
Nie wiem, czy znajdziesz tu to, czego szukasz, ale zerknąć warto
Nie wiem, czy znajdziesz tu to, czego szukasz, ale zerknąć warto
Dzięki za linka , jakoś przeoczyłam ten temat aczkolwiek niekoniecznie jest wyczerpujący
Gdyby Lalka mogła biegać tyle ile by chciała to by już była jak sarna ,ale niestety musi się oszczędzać.
Dlatego musimy schudnąć przy umiarkowanej ilości ruchu , dużo maszerujemy Tylko ja więcej chudne niż ona
Badania robiliśmy Lalce i ostatnie było super.
Bo suka w tym roku ma wybitnego pecha Najpierw zamknęła się w sobie i nie chciała opuszczać łóżka (to pies po przejściach jest) , potem zima , pies nienawidzi zimy i odmawia spacerów , na wiosne otarliśmy się o babeszje , wyszliśmy z tego to wylazł ogromny krwiak i dwie operacje miała.Bo sobie szwy porozrywała.
I tym sposobem pare centymetrów jej przybyło.
W tamtym wątku chwalą Royala , hmmmmm , no nic jeszcze tego boscha pojemy jakiś czas , jeśli tłuszczyk nie zacznie znikać , może warto spróbować RC ?
Gdyby Lalka mogła biegać tyle ile by chciała to by już była jak sarna ,ale niestety musi się oszczędzać.
Dlatego musimy schudnąć przy umiarkowanej ilości ruchu , dużo maszerujemy Tylko ja więcej chudne niż ona
Badania robiliśmy Lalce i ostatnie było super.
Bo suka w tym roku ma wybitnego pecha Najpierw zamknęła się w sobie i nie chciała opuszczać łóżka (to pies po przejściach jest) , potem zima , pies nienawidzi zimy i odmawia spacerów , na wiosne otarliśmy się o babeszje , wyszliśmy z tego to wylazł ogromny krwiak i dwie operacje miała.Bo sobie szwy porozrywała.
I tym sposobem pare centymetrów jej przybyło.
W tamtym wątku chwalą Royala , hmmmmm , no nic jeszcze tego boscha pojemy jakiś czas , jeśli tłuszczyk nie zacznie znikać , może warto spróbować RC ?
-
- Informacje
-