Różnice karmy Royal Canin Sensitivity od Royal Hypoalergic
-
Która z wymienionych karm w temacie jest lepsza? Mój pies jest chory na atopię, potrzebuje karmy weterynaryjnej. Proszę o radę!
Z moją alergiczką przerobiłam bez efektów jedną i drugą.Dopiero RC Skin Support okazała się strzałem w dziesiątkę.Zmiany skórne i inne objawy ustąpiły praktycznie z dnia na dzień.Karmę dostaje juz trzeci miesiąc i pewnie na niej pozostaniemy.
Witam
Roznice w tych karmach to przedewszystkim sklad:
Hypoalergenic źródłem białka jest :hydrolizowany izolat białka sojowego i hydrolizowana wątróbka drobiowa a wypełniacz to :ryz
Sensitivity control białko to :suszona ryba (błękitek) i hyrolizowana watrobka drobiowa ,a wypełniacxz to maniok (tapioka)
Natomiast podany skin suuport źródłem białka jest : suszona ryba ,hydrolizowane białko zwierzece (nie podroby),wypełniacz:ryz,pulpa buraczana i kurkuma
Nalezy sie w tym wypadku zastanowic co pieskowi bedzie najbardziej odpowiadac :czy ryba ,czy nie beda przeszkadzac wątrobka ,czy lepszy wypełniacz dla niej to ryz czy inny (co nalezy wyeliminowac bo dostawała to wczesniej )
Bardzo prosze podac co do tej pory piesek dostawał do jedzenia wowczas pomozemy wybrac lepsza opcje dla niego...
Nie kazda karma odpowiada kazdemu psu nawet dieta ...
Dziekuje
Pozdrawiam
Marzena Machnik
Krakvet
Roznice w tych karmach to przedewszystkim sklad:
Hypoalergenic źródłem białka jest :hydrolizowany izolat białka sojowego i hydrolizowana wątróbka drobiowa a wypełniacz to :ryz
Sensitivity control białko to :suszona ryba (błękitek) i hyrolizowana watrobka drobiowa ,a wypełniacxz to maniok (tapioka)
Natomiast podany skin suuport źródłem białka jest : suszona ryba ,hydrolizowane białko zwierzece (nie podroby),wypełniacz:ryz,pulpa buraczana i kurkuma
Nalezy sie w tym wypadku zastanowic co pieskowi bedzie najbardziej odpowiadac :czy ryba ,czy nie beda przeszkadzac wątrobka ,czy lepszy wypełniacz dla niej to ryz czy inny (co nalezy wyeliminowac bo dostawała to wczesniej )
Bardzo prosze podac co do tej pory piesek dostawał do jedzenia wowczas pomozemy wybrac lepsza opcje dla niego...
Nie kazda karma odpowiada kazdemu psu nawet dieta ...
Dziekuje
Pozdrawiam
Marzena Machnik
Krakvet
-
- Informacje
-