Czy mozna dawac psu tylko sucha karme?

Dyskuje na temat prawidłowego żywienia psów.

Moderatorzy:Robert A., Jarek

Revelina

29 grudnia 2007, 21:15

Witam!

Mam Doga Niemieckiego i daje mu tylko karme sucha i dodatkowe witaminki wg. zalecen lekarza weterynarii. Myslalam juz o specjalnych sosach do karm ale narazie pies je tylko karme sucha i pije wode. Ma ladna siersc i skore. Pozdro i licze na wyczerpijace odpowiedzi ktorymi sie poslurze :D :P
goskaaa

29 grudnia 2007, 21:36

A o jakich sosach ty myślisz??
Może chodzi o puszki?
Revelina

29 grudnia 2007, 22:07

Nie, widzialam w sklepie zoologicznym realnym sos dla psow o roznych smakach min: wolowina, jagniecina i drob. Niewiem ale nie zabardzo mialam ochote go wyprobowac, wiem ze kosztowalo dosc sporo jak na taka ilosc... co ty o tym myslisz?
goskaaa

29 grudnia 2007, 23:13

Nigdy takich rzeczy nawet nie oglądam... Albo gotuj albo dawaj dobrą suchą karmę. Nie ma co kombinować z sosami, to zapewne tylko smakowe "bomby chemiczne" ;) ALe musiałabyś spojrzec na skład co tam jest powypisywane...
Chefrenek

30 grudnia 2007, 09:05

Revelina pisze:Witam!

Mam Doga Niemieckiego i daje mu tylko karme sucha i dodatkowe witaminki wg. zalecen lekarza weterynarii. Myslalam juz o specjalnych sosach do karm ale narazie pies je tylko karme sucha i pije wode. Ma ladna siersc i skore. Pozdro i licze na wyczerpijace odpowiedzi ktorymi sie poslurze :D :P
Wydaje mi się, że jak pies je suchą karmę (dobrą) to nie musi dostawać witamin ale ja na dogach sie nie znam :oops: więc mogę być w błędzie.
goskaaa

30 grudnia 2007, 09:50

Chefrenek pisze:
Revelina pisze:Witam!

Wydaje mi się, że jak pies je suchą karmę (dobrą) to nie musi dostawać witamin ale ja na dogach sie nie znam :oops: więc mogę być w błędzie.
dla ras olbrzymich często a własciwie zawsze powinno się podawać dodatkowe suplementy- ale to raczej pod kątem stawów... i pewnie psiak takie własnie dostaje. Niestety ilość glukozaminy i chonodroityny w karmach nawet tych dla olbrzymów, jest za mała dla rosnącego doga :)
Awatar użytkownika
Ania_Ś
Kontakt:

31 grudnia 2007, 18:20

Nie spotkałam się jeszcze z żadnymi sosami.
Awatar użytkownika
Robert A.

03 stycznia 2008, 13:40

Dobra sucha karma wystarczy,a przy Dogu jeszcze koniecznie wsparcie stawów!!Zapomnij o sosach ,szkoda psiaka.
ODPOWIEDZ
  • Informacje