Kruche pazury
-
Mam 2 letniego Goldena Retriever, obcinam mu parury samodzielnie. Zawsze miał dość kruche pazury, tylko że ostatnio się to nasiliło, pazury łuszą się i pękają. Czy może być to wynikiem niedoboru witamin i mikroelementów? Obecnie karmię psa karmą BRIT. Poza tym pies dostaje ryż z kurczakiem oraz czasem owoce i warzywa które bardzo lubi. Czy dodatkowo powinienem zastosować jakiś preparat witaminowy?Jeżeli tak to jaki?
Na pewno ma jakieś niedobory i trzeba mu wprowadzić preparaty mineralno-witaminowe.
Ja osobiście zrobiłabym mu badanie biochemiczne krwi, żeby sprawdzić, których skladników mu brakuje, żeby dobrać odpowiedni preparat (różne preparaty mają różne zawartości poszczególnych skladnikow).
Karma BRIT jest raczej słabą karmą, a jeśli jeszcze jest mieszana z jedzeniem gotowanym, to preparaty witaminowe powinien dostawać stale, nawet, jeśli już nie będzie objawów niedoborów.
Ja osobiście zrobiłabym mu badanie biochemiczne krwi, żeby sprawdzić, których skladników mu brakuje, żeby dobrać odpowiedni preparat (różne preparaty mają różne zawartości poszczególnych skladnikow).
Karma BRIT jest raczej słabą karmą, a jeśli jeszcze jest mieszana z jedzeniem gotowanym, to preparaty witaminowe powinien dostawać stale, nawet, jeśli już nie będzie objawów niedoborów.
-
- Informacje
-