Karma lamb & rice
potrzebuje porady. Mianowicie, mój pies, 8 letni dalmatyńczyk jest strasznym niejadkiem. Zastanawiam sie nad karma z jagnięciną bo słyszałem , ze zdarza sie, ze wybredne psiaki chętniej zajadają karmy właśnie z takim mięsem. Obecnie pies "je" Acanę dla dorosłych, ale niestety w ogóle mu nie smakuje, poza tym zaczął sie drapać i gryźć:/ Myślę nad Britem Lamb & Rice , bo wcześniej karmiony był przez pewien czas karma tej marki, ale w wersji Adult. Czy myślicie, ze karma z jagnięciną pobudzi jego apetyt? Czy ktoś z Was miał podobne doświadczenia z przechodzeniem na tego typu karmę? Wiem tez, ze pies jest wiekowy i powinien zajadać karmę dla seniorów, ale sa one mniej kaloryczne, a psiak ze względu na wybredność jest raczej szczupły i obawiam sie, ze taka karma mogłaby stan jego wagi jeszcze obniżyć. Trzeba sie ratować poprzez dodawanie preparatów witaminowych i ochraniających stawy. Byłbym wdzięczny za odpowiedz. Z góry dziękuję:)
Mój pies również jest niejadkiem i od jakiegoś czasu karmię go karmą energetyczną, zobaczymy co z tego będzie. Rzeczywiście karma dla seniorków nie byłaby najlepsza. Może spróbuj karmę energetyczną
Teraz je Nutre Nuggets. Nie jest nią zachwycony ale jak trochę ja namoczę to zje Zastanawiam sie nad zmianą na ChS lub Bento, tylko szkoda, że nie mogę nigdzie dostać próbek
Nie wiem co ci poradzić ale lepiej zaopatrz się w lepszą karmę niż brit. Chyba że masz mały stan twojej kieszeni(Szacuneczek) Ja proponuje żebyś tą Acane polała jogurtem lub miodem. Na innym forum wyczytałam, że psy wymagające dobrego jedzoka z chęcią wybierają tę specjalność z miodem albo z jogurtem. Jeśli twojemu psiakowi zasmakuje to SMACZNEGO (mam nadzieje że w temaciw wiesz o co mi chodziło)
Z moim psem jest taki problem, że wylizuje jogurt, a karmę zostawia
A ja nie próbowałam bo psiaki KOCHAJĄ Brita!!!
Brit wcale nie jest taki zły - chociaż lamba "zjedliśmy" tylko kilogram, bo ze względu na stawy wolałam "large". Po acanie mam złe wspomnienia - po pewnym czasie psina zaczęła kuleć (trzeba był wejść z arthroflexem) a sierść przedstawiała żałosny widok. Jeżeli - jak w przypadku mojego psa - Twój źle znosi tą karmę, to sobie ją po prostu daruj.
Od pewnego czasu zajadamy się Arionem Premium "large" a w ramach urozmaicenia diety kupiłam "lamb'n'rice" tej firmy. I naprawdę polecam. Moja psina, chociaż wszystkożerna, średnio przepada za dużymi granulkami. Te są małe, więc wygodne w jedzeniu, karma jest smaczna (przynajmniej wg psa, bo ja nie próbowałam) a piesek wygląda bardzo ładnie i nawet się nie leni, co przy acanie było problemem nagminnym.
Kup po kilogramie 2-3 karm różnych firm tego gatunku i zobaczysz, która pieskowi podejdzie.
Od pewnego czasu zajadamy się Arionem Premium "large" a w ramach urozmaicenia diety kupiłam "lamb'n'rice" tej firmy. I naprawdę polecam. Moja psina, chociaż wszystkożerna, średnio przepada za dużymi granulkami. Te są małe, więc wygodne w jedzeniu, karma jest smaczna (przynajmniej wg psa, bo ja nie próbowałam) a piesek wygląda bardzo ładnie i nawet się nie leni, co przy acanie było problemem nagminnym.
Kup po kilogramie 2-3 karm różnych firm tego gatunku i zobaczysz, która pieskowi podejdzie.
-
- Informacje
-